Stille protestloop BvL/ALS vreedzaam verlopen

IMG_0386De stille protestloop van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) is vanavond vreedzaam verlopen met een matige opkomst. Alhoewel deze protestloop aanvankelijk om 17:30 uur gepland was, ging dit 18:00 uur van start. Het was reeds tijdens de persconferentie op woensdag bekendgemaakt dat er zo een activiteit zou plaatsvinden zonder in het bezit te zijn van een vergunning. Dit heeft echter niet voor escalaties gezorgd. Integendeel was er juist politionele begeleiding aanwezig om de protestloop in goede banen te leiden. De Internationale Dag voor Leraren wordt jaarlijks op 5 oktober herdacht. Vanwege de huidige ongunstige onderwijsperikelen hebben de ontevreden leraren besloten om op deze dag de protestloop gestalte te gegeven. De leraren en andere sympathisanten, waaronder de Unie van Surinaamse Vrouwen (USV), hadden zich in witte en zwarte kelding verzameld in de omgeving van het BvL-centrum, waarna zij zich begaven naar wegen in de binnenstad, zoals de Eddy Brumastraat en de Zwartenhovenbrugstraat. (foto: Ricky Bahadoersingh)
KSR

error: Kopiëren mag niet!