Sham Binda: “Hulp NCCR is mosterd na de maaltijd”

1Hulp NCCR is mosterd na de maaltijd”Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos), vindt het absurd dat de coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), Jerry Slijngaard, de hulp voor de Surinaamse slachtoffers van de orkaan Irma met behulp van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM), aan zichzelf toeschrijft. Tegenover Dagblad Suriname beweert Binda dat dit niets anders is dan mosterd na de maaltijd. “De vluchten van KLM zijn echt niet door inspanningen van NCCR tot stand gekomen. Het is een vlucht die de KLM zelf uitvoert; het NCCR moet niet doen voorkomen dat zij alle inspanningen verricht.” Hij gaf te kennen dat KLM in principe op zaterdag omstreeks 13:00 uur zou vertrekken, echter is ze om één of ander reden eerder vertrokken. “Ik vermoed dat er meerdere vluchten zijn uitgevoerd. Het is geen reguliere vlucht; op het moment dat het vol is, gaan ze weg.”
De Akmos-voorzitter beklemtoont overigens dat Curaçao de plek is waar een groot deel van de slachtoffers momenteel gestrand is. “Er is nog steeds geen zicht hoe deze groep terug naar Suriname vervoerd zal worden. De slachtoffers die via Aruba met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zijn gekomen, hebben uit eigen zak alles moeten bekostigen. Er is geen enkele regeling getroffen voor hen.” Binda is van mening dat de vertrouwenscrisis inmiddels bij de meeste Surinamers is doorgedrongen. “We zijn de loze beloften van de overheid intussen gewend; ze bewijst keer op keer dat ze niet optimaal kan functioneren. Wij als Akmos doen daarom onze uiterste best en tot nu toe hebben we veel kunnen bereiken.”
In de loop van deze week worden de voedselpakketten verzameld om naar Sint Maarten verstuurd te worden. De vorige week zou er via de luchtvracht 6000 liter water en broden van Fernandes Bakkerij meegestuurd worden. “Deze vlucht heeft geen voortgang kunnen vinden vanwege een waterspuit die niet in tact was. Dit is heel belangrijk want als er iets zou gebeuren, heeft de vliegmaatschappij geen enkele dekking van de verzekeraar.” Daarnaast is er eveneens een financieel tekort van USD 15.000. “Zo een vlucht kost USD 22.000, waarvan we USD 7.000 hebben gecollecteerd.” Akmos heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) benaderd voor een financiële ondersteuning, echter is nul op het rekest ontvangen. “En nu doet men alsof ze de mensen gaan evacueren uit Sint Maarten, wat helemaal niet waar is.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!