Santokhi presenteert bromki djarie VHP in Nickerie

De VHP gaat de verkiezingen van 2020 landelijk in alle districten zelfstandig in. Tijdens een bijeenkomst in Nickerie heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi de bromki djari van de oranje partij tentoongesteld. Trekkers uit niet-traditionele VHP-districten werden geïntroduceerd en verwelkomd. “We hebben Orvi Gazon uit Drietabiki, Sherien en Alejandro Karwafodi uit Para, Eddie Sampi en Wensly Josafath uit Gujaba en Botopasie, Ahilja Welles en Xiomara Cadogan uit Paramaribo, een grote nieuwe Javaanse groep uit verschillende ressorten van Wanica, Mildred Pinas uit Wanica. En zo kunnen we doorgaan. Zie je dat de Surinaamse vlag gevormd wordt’, merkte Santokhi op in het VHP-Centrum in Nieuw-Nickerie. Vooral Welles kreeg veel bijval, doordat ze haar speech voor het groot deel in het Sarnami hield. De VHP heeft volgens Santokhi de afgelopen weken en maanden heel hard gewerkt in vooral het binnenland. “Wij brengen geen voedselpakketten voor ze, alhoewel ze de voedselpakketten ook hard nodig hebben omdat ze honger lijden. Deze pakketten ga je 2 dagen gebruiken en daarna is het op. De VHP brengt pakketten met kennis, kunde, ontwikkeling, agrarische sector, afzet, trainingen, nieuwe gewassen telen, hoop en nieuwe toekomst voor de binnenlandbewoners. Met deze pakketten kun je duurzame ontwikkeling brengen en ben je niet meer onafhankelijk van de voedselpakketten”, stelde Santokhi.
Volgens Santokhi is ons land rijk aan natuurlijke en menselijke hulpbronnen, maar door slecht bestuur gaan we helemaal achteruit. “Het land heeft geen goede leider. Maar de VHP heeft wel oplossingen voor deze problemen. Echter kan dat alleen als het volk ons ondersteunt, opgelost worden.” Volgens de VHP-topman heeft de regering een schuldenlast van SRD 30.000 per inwoner bereikt. “Dus als een kind geboren wordt, heeft die al een schuld van SRD 30.000 op zich. Hoe ga je dan werken aan ontwikkeling.”
Santokhi haalde ook aan dat hij de Ramlila-opvoering in Nickerie zaterdag, de laatste dag, bezocht heeft met een kleine delegatie. “We zijn heel goed ontvangen door de organisatie. Als VHP hebben we attentie getoond aan de organisatie van dit goed initiatief.” De rode draad van de Ramlila is de overwinning van de goede op het kwade. “De VHP zal ook het kwaad in het land vernietigen.” Voor de Nickeriaanse gemeenschap, waar de rijstteelt een hoofdmiddel van bestaan is, bereidt de VHP een initiatiefwet Productschap Rijst voor. “Middels deze wet moet de rijstsector volledig gereguleerd worden. Er moet duurzame regelgeving komen.” De VHP-topman was blij met de opkomst in Nickerie, ondanks er veel activiteiten op deze dag in dit district waren. Na het formeel-gedeelte van de bijeenkomst, ging men over tot het informeel gedeelte; “Chillen met Chan”. Dit is volgens Santokhi een nieuw concept van de VHP om met jongeren op een andere manier te communiceren en hen te wijzen op de situatie in het land. “En dat de jongeren nu al moeten participeren in het politiek gebeuren.” Na Nickerie volgt er in Wanica een Chillen met Chan-evenement.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!