VHP-missie Boven Suriname vraagt om vervolg

VHP missie Boven Suriname‘Libi nanga koni’, de sleutelboodschap van Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, aan alle dorpen welke werden bezocht de afgelopen tijd. Het afgelopen weekend was het de beurt van enkele dorpen in het Boven Suriname gebied, met name Gengeston, Pikien Slee en Botopassi. Santokhi bood kennis en kunde aan de dorpen die geen goede toekomst meer zien, geen mogelijkheden meer hebben om vooruit te komen en net als de rest van Suriname met de dag steeds armer worden. De VHP brengt een boodschap van hoop, vertrouwen, broederschap en libi nanga koni naar de dorpen op basis van wederzijds respect en samenwerking. Naast het aanbieden van knowhow zal erop toegezien worden dat er begeleiding en coaching komt door experts op het gebied van rural development en landbouwprojecten op kleine schaal.
De aangedane dorpen Gengeston, Pikien Slee en Botopassi dit afgelopen weekend bleken een bijna uniform verzoek-patroon te hebben. Verbetering gezondheidszorg, afname van de geteelde landbouwgewassen, betere sport- en onderwijsmogelijkheden, water, elektra en niet te vergeten de overheidsvergoeding aan de kapiteins en basja’s. Tegelijkertijd hadden de bezochte dorpen allen eenzelfde opmerking: hun grote teleurstelling in de zittende regering die geen enkele verkiezingsbelofte is nagekomen.
De VHP heeft op verzoek van de dorpen zelf enkele kernen ter plaatse geïnstalleerd onder zeer groot enthousiasme en kijkt vol verwachting uit naar het vervolg van deze positieve ontwikkeling. De realisatie dat de dorpelingen slechts als stemvee zijn gebruikt bij de afgelopen verkiezingen, noopt hen nu om het geschaad vertrouwen nu te geven aan de VHP, die een gevestigde reputatie van betrouwbaarheid , oprechtheid en kunde heeft getoond vanaf 1949.
De kapiteins hebben hun grote waardering uitgesproken aan het adres van de VHP die met dit bezoek heeft aangetoond op een goedkope en eenvoudige maar ‘koni’ manier de problemen aan te pakken. Gerefereerd wordt naar de markoesa en zwarte peperprojecten, die dit weekend een aanvang hebben gemaakt in de dorpen. Tevens is zeer geapprecieerd dat de VHP niet is gekomen met beloftes en pakketjes, maar met een vriendschappelijk en liefdevol hart, eerlijke en eenvoudige oplossingsmogelijkheden en koni-adviezen. Enthousiasme, dankbaarheid en acceptatie vielen de VHP-delegatie ten deel, waardoor er meer spirit werd gekregen dit pad te vervolgen. Mission Boven Suriname op weg naar Mission Suriname Boven.

error: Kopiëren mag niet!