Familie Kasi-Krenten heeft na 6 weken weer een huis

1 Familie Kasi krenten hebben na 6  weken weer hun huisDe familie Kasi-Krenten zag op 28 mei 2017 hun huis in vlammen opgaan. Dankzij de hulp van Stichting 1 voor 12 kon na ruim 6 weken de familie wederom een huis betreden. Gisteren vond de inzegening en oplevering van het huis plaats. Hierbij waren niet alleen de familie en Stichting 1 voor 12 aanwezig, maar ook diverse hoogwaardigheidsbekleders onder wie politicus Ricardo Panka, minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken en beleidsadviseur bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Ashwin Chitanie. Panka stelde het een grote eer te vinden om bij het geheel aanwezig te mogen zijn. Vooral doordat dit de 7de woning is die de stichting heeft opgeleverd. De politicus is ook zeer onder de indruk van het tempo waarin dit huis opgezet is. “We praten vandaag over een tekort aan woningen in het land, maar in dit geval ging het om een noodgeval, waarbij een woning geveld is door brand en inmiddels weer uit de as verrezen is. Laten we verder samenwerken aan het helpen van onze medemens, want de nood is hoog”, stelde Panka.
De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, gaf aan dat mevrouw Kasi huilend contact opnam met de stichting met de mededeling dat haar huis was gebrand. Zij vroeg de stichting daarbij om hulp. “Wij van 1 voor 12 hebben geen geld. Wij gaan op zoek naar geld, dus zo hebben wij een oproep via ons programma laten gaan en mensen gevraagd een bijdrage te doen. Verder hebben wij onze contactpersoon Artie (familielid van de familie) ingeschakeld, die via diverse contacten, zoals de familie Sardjoe, geld wist op te halen ten behoeve van de bouwwerkzaamheden.” Artie stelde dat er via facebook ook gevraagd is naar hulp en zij versteld stond van de reacties die zij heeft gekregen. “Facebook heeft haar slechte, maar ook haar goede kanten en ik ben een ieder, evenals mevrouw en meneer Sardjoe, dankbaar voor de hulp geboden”, aldus Artie.
Vismale blikte tevens terug naar de successen die de stichting in de afgelopen periode heeft behaald. De stichting heeft meer dan 100 mensen geholpen met hun medische problemen. Er zijn ruim 10 mensen succesvol gestuurd naar het buitenland voor medische ingrepen. “Recent hebben we een jongen van 16 naar Nederland gebracht voor een operatie, die succesvol is verlopen. En een vrouw die naar Columbia moest, waarbij de stichting ook geld heeft opgehaald. Zwervende jongens zijn vervolgens van de straat gehaald. Bewoners van woningen, die in Commewijne ook waren afgebrand, hebben wij deels ook een helpende hand geboden.” Volgens de voorzitter is het jammerlijke van deze situatie het feit dat ministers en assembleeleden niet altijd een helpende hand bieden. “Wij hebben hen aangeschreven een bijdrage te leveren, maar niet één DNA-lid heeft gereageerd. De DNA-voorzitter heeft wel gereageerd, maar gaf aan geen budget te hebben voor de stichting. Slechts 1 minister heeft een bijdrage geleverd en dat was minister Noersalim. Vandaar dat wij een verzoek doen aan de samenleving. Het gaat niet alleen om de familie Kasi –Krenten die wij helpen, maar we helpen zoveel mensen. Waar het kan, lever een bijdrage zodat anderen ook geholpen kunnen worden”, aldus de voorzitter van Stichting 1 voor 12.

error: Kopiëren mag niet!