Regiocommandant Jangbahadoer ontheven

Politiecommissaris Inder Jangbahadoer
Politiecommissaris Inder Jangbahadoer
De waarnemend korpschef Antonio Chin heeft de regiocommandant van Paramaribo, commissaris Inder Jangbahadoer, om tot nog toe onbekende reden ontheven uit zijn functie. Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met Jangbahadoer. Hij bevestigt de mededeling mondeling te hebben ontvangen. “Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd ben ik ter beschikking gesteld van de waarnemend korpschef vanaf 26 juli 2017. Ik ben belast met speciale opdrachten zijdens de korpschef en zal intussen ook mijn verlof opnemen. Volgend jaar ga ik de dienst vaarwel zeggen na 42 dienstjaren”, geeft Jangbahadoer aan.
Gewezen minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos, had Jangbahadoer in januari benaderd om aan te blijven. Hij heeft toen een jaar dienstverlenging gehad. Dat wil zeggen dat Jangbahadoer tot 31 januari zou dienen in het korps. “Ik heb persoonlijk niemand gevraagd om te blijven. Het was aan mij gevraagd. Bovendien heb ik 41 jaar gediend, maar de manier hoe de zaak is afgehandeld, is lastig en voor de rest heb ik geen moeite mee.”
Jangbahadoer heeft een indrukwekkende staat van dienst, waarbij hij 25 jaren bij de justitiële dienst, 17½ jaar bij Narcoticabrigade en 5 jaren met de Nederlandse politie op drugsgebied heeft gewerkt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!