Minister Welzijn installeert Ondersteuningsteam KPS

Minister Ferdinand Welzijn, minister van Justitie en Politie ad interim, heeft op donderdag 20 juli een Ondersteuningsteam Korps Politie Suriname geïnstalleerd. Het initiatief voor dit team is genomen, aangezien korpschef Agnes Daniel thans niet meer beschikbaar is voor het korps en dat de gang van zaken binnen de politieorganisatie geordend verloopt.
Het ondersteuningsteam is voor de duur van een jaar ingesteld en wordt voorgezeten door Carlo Hunsel, voormalig korpschef. De overige leden zijn Carlos Lie Foe Sjoe, Lucretia Redan en Georgine Acton.
De commissaris van politie Antonio Chin is thans belast met de tijdelijke waarneming als korpschef van het Korps Politie Suriname en tijdens zijn afwezigheid zal hij worden vervangen door Guno Roosenhoff, commissaris van politie.
De taak van het Ondersteuningsteam is onder meer het bijstaan van de huidige leiding van de politie inzake allerhande vraagstukken het KPS rakende. Daarnaast ook het bereiken van een gezonde en productieve arbeidsorganisatie in het belang van ons land.
Minister Welzijn heeft formeel de Surinaamse Politiebond geïnformeerd omtrent het Ondersteuningsteam. De waarnemend minister hoopt dat het Ondersteuningsteam binnen de vastgestelde tijd het werk waarvoor ze zijn geïnstalleerd, afrondt.

error: Kopiëren mag niet!