Vincent Kenswil: “Surinaamse bedrijven zullen ook zelf hun voordeel moeten halen”

ICT AssociatieOp zondag 16 juli werd in het Hard Rock Hotel & Casino Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek, de 33ste editie van de jaarlijkse CANTO ICT conferentie en beurs geopend. Het thema dit jaar is “Reimaging ICT as a tool for National Growth and Development”.
De ICT Associatie Suriname is er bij om het Surinaams ondernemersbelang daar te vertegenwoordigen. Ook Telesur is vertegenwoordigd. De CEO, Mike Antonius en een lid van de Raad van Commissarissen vertegenwoordigen hun organisatie op deze conferentie.
Sinds 2015 is de ICT Associatie Suriname lid van de CANTO. Het doel van het lidmaatschap is om door middel van dit regionaal ICT netwerk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in onze regio. Vermeldenswaard is dat Anuskha Sonai, CEO van Spang Makandra dit jaar participeert als spreker van het 4e Sales, Marketing and Customer Care Forum. Voor Sonai is dit het 2e jaar dat zij hieraan participeert. Ook zal ze op woensdag 19 juli zitting hebben in het panel van de Caribbean Women in ICT CEO’s forum.
De CANTO conferentie is een platform waar zowel overheidsparticipanten als deelnemers uit de private sector bij elkaar komen om te overleggen over de ICT ontwikkelingen in onze regio. Naast de minister-president zijn ook 12 ministers van ICT, 44 Telecom Autoriteiten en een honderdtal ICT experts uit de regio aanwezig. Aan de ICT handelsbeurs doen 40 bedrijven mee met thema’s die handelen over voice, data, image and multimedia.
De ICT Associatie heeft sinds haar lidmaatschap volgens secretaris Vincent Kenswil deelgenomen in een aantal werk comités. “We zijn nu vertegenwoordigd in de Trends & Technology comité. Dit comité is vorig jaar ingesteld door CANTO. De CANTO is een belangrijk ICT regionaal platform waar overheid en private sector bij elkaar komen en netwerken voor de digitale transformatie. Door ons lidmaatschap worden deuren geopend. Surinaamse bedrijven zullen ook zelf hun voordeel moeten halen”, stelt Kenswil.
De key-note spreker bij de opening was de minister-president van Antigua and Barbuda, Gaston Browne. In zijn gepassioneerd betoog gaf hij het belang van ICT in ons dagelijks leven aan en benadrukte hij de noodzaak voor samenwerken tussen landen in onze regio. Door nauwer samen te werken kunnen we ICT inzetten om onze regio verder te ontwikkelen en aan te sluiten op de digitale transformatie. Door het inzetten van ICT kan het optimale gehaald worden uit de culturele creativiteit die onze regio zo bijzonder maakt.
De conferentie bestaat uit presentaties en paneldiscussies. Het wordt op 19 juli afgesloten met een Networking & Closing Dinner. De ICTAS werd op 20 januari 2011 opgericht. Een belangrijke doelstelling van de branchevereniging ICT AS is het verheffen van de ICT sector in Suriname naar internationale standaarden. Andere speerpunten zijn het ondersteunen van ICT onderwijs door het bedrijfsleven, het creëren van informatie databanken (statistieken, expertise, publicaties, knowledge sharing), het invoeren van kwaliteitsstandaarden, certificeringen van leden. Ook wil zij bijdragen aan wetgeving over ICT vraagstukken. De leden zijn KKF geregistreerde bedrijven met ICT als core business.

error: Kopiëren mag niet!