Gajadien bezorgd over scherpe controle containers

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) is bezorgd over het besluit van Financiënminister Gillmore Hoefdraad om containers die de Jules Sedney Haven verlaten, voortaan aan een volledige controle te onderwerpen. Er zal niet meer op basis van steekproeven worden gewerkt. De Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen heeft hiertoe strikte opdracht gekregen. De afgifte van containers zal voortaan uitsluitend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00 uur plaatsvinden. Na afgifte dienen containers dezelfde dag de haven uiterlijk 15.00 uur te verlaten. Afgifte van spoedzendingen en afgifte in het weekend, kunnen uitsluitend met schriftelijke toestemming van het waarnemend hoofd van de Douane geschieden.
Tijdens de begrotingsbehandeling dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) vroeg de politicus aandacht voor dit probleem aangezien hij ervan verzekerd is dat deze beslissing voor veel irritatie en oponthoud bij ondernemers en belanghebbenden zal zorgen. Hij vroeg de regering maatregelen te treffen zodat mensen niet worden gedupeerd. Een optie volgens hem is de verruiming van de werktijden van de douane zodat meer containers per dag kunnen worden afgehandeld.
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg ook dat de regering meer uitleg over deze maatregel geeft. In tegenstelling tot Gajadien waren NDP-fractieleider Andre Misiekaba en Keshopersad Gangaram Panday wel verheugd met de maatregel van Financiën. Volgens Gangaram Panday zullen mensen zich niet voorstellen welke zaken stiekempjes worden binnengehaald.
FR

error: Kopiëren mag niet!