7 jaar cel voor heethoofd

Soedier Hemai mag 7 jaar brommen. Kantonrechter Marie Mettendaf kwam donderdag tot het wettig en overtuigend bewijs dat Hemai zich op 21 februari 2017 schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling en beroving van zijn werkgever en diens vrouw en dochter. De vader en de moeder van het gezin hebben blijvende letsels opgelopen. Hemai bewerkte het echtpaar met een hamer en sloeg hen met een stok op het hoofd. De man is verlamd geraakt. Zij moesten voor medische behandeling naar Colombia.
Volgens Hemai moest de man des huizes hem SRD 9.000 betalen voor bouwwerkzaamheden. Op die bewuste dag had de man van het gezin hem en nog een andere werknemer laten komen voor wat werk. Op een gegeven moment nam de vrouw een kijkje en zag dat de verdachte bezig was haar echtgenoot met de hamer te bewerken. Hij mishandelde de vrouw en haar dochter hierna ook. Hij werd bij de goudsmid aangehouden, terwijl hij bezig was de gestolen sieraden te verkopen. “Mi beng drungu, mi no sabi sang mi beng du”, zei de verdachte eerder.
De verdachte gaf toe de mensen te hebben mishandeld, maar weet niet waarom hij dat gedaan heeft. “Ik had die bewuste dag twee flessen Bacardi gedronken alvorens ik naar de woning ben gegaan. Daar heeft de heer des huizes mij ook wat alcohol aangeboden. Op een gegeven moment raakten wij in een woordenwisseling over een betalingskwestie, waarna het slachtoffer mij aanviel. Uit woede heb ik dan naar de hamer gegrepen en hem daarmee bewerkt”, verklaarde de verdachte. Door vrees dat de werkgever weer naar Nederland zou verhuizen, kon de woede zijn ontstaan. De magistraat benadrukte dat Hemai zichzelf in deze situatie heeft gebracht door te diep in het glaasje te kijken. Zij vond het jammer dat de veroordeelde gedurende het geheel strafproces geen enkel teken van spijtbetuiging voor zijn handelen heeft getoond. Hierdoor had zij geen reden om af te wijken van de strafeis.
FR

error: Kopiëren mag niet!