Suraj Sahadew-Lall: “PLO is een boevenbende organisatie!”

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) iedere keer bewijst waarom het ongeschikt is als een erkende belangenbehartigende organisatie. Dit zegt hij naar aanleiding van de uitlatingen, die John Mahadewsingh, voorzitter van de PLO, in een onlangs verschenen krantenartikel heeft geponeerd ten aanzien van de vele knelpunten van bushouders, in het bijzonder die van de PL-route.
Volgens Sahadew-Lall is Mahadewsingh eveneens voorzitter van de Commissie Ordening Transportsector, welke door het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) is ingesteld. Daarom verbaast het Sahadew-Lall hoe de PLO-voorzitter niet op de hoogte is waarom er toestemming is gegeven aan de PWB (Paramaribo-Wanica- Bomapolder) en de PHC (Paramaribo, Helena Christina)-buschauffeurs om zich aan te sluiten op de PL-route. “Hij is dus bezig om zaken op een incorrecte wijze naar voren te brengen. Hij kent zijn verantwoordelijkheden als persoon niet.” Sahadew-Lall vindt dat het in dergelijke gevallen noodzakelijk is om afstemming te plegen met de betrokkenen, voordat er een statement wordt uitgebracht. “Wij hebben respect en vertrouwen in dhr. Ramon Bourne dat hij het openbaar vervoer in goede banen zal leiden”.
Sahadew-Lall gelooft niet dat de PLO-voorzitter in staat is om de chaos binnen het openbaar vervoer te herstellen. “Die chaos bestaat niet vanaf vandaag; het is al jaren gaande.” De overheid wil voor alle bussen een busterminal op Ondrobon. “Weet men niet hoeveel bussen er landelijk zijn? In de praktijk is dit totaal niet uitvoerbaar! Wij zullen dergelijke voorstellen daarom niet accepteren.”
De leider van het Actiecomité vindt het erg dat de PLO-voorzitter de bushouders de schuld geeft voor het niet kunnen ophoesten van een maandelijkse SRD 5 voor een lidmaatschapskaart. “Dit is een grote leugen! Wij hebben in augustus 2016 SRD 100 vooruit betaald en daarin was 6 maanden contributiegeld inbegrepen!” Hij vindt het eveneens frappant dat een KKF-uittreksel opeens tot één van de voorwaarden wordt gerekend. “Wie is hij om een KKF-uittreksel te eisen? Weet hij niet waarvoor zo een uittreksel dient? Als de overheid een vergunning geeft, moet dat toch voldoende zijn?”
De bushouders worden al jaar en dag aan hun lot worden overgelaten. Daarom vindt Sahadew-Lall dat de rechtspersoonlijkheid van de PLO zo snel als mogelijk ingetrokken dient te worden. “Dit moet nu echt ophouden!” Voorts brengt hij in herinnering dat de brandstofcompensatie als een inkomstenbron fungeert voor de PLO, terwijl er juist een verwijt wordt gericht naar de bushouders dat de bussen niet optimaal rijden. “Sinds de uitbetalingen van de brandstofcompensatie heeft de overheid bij elke overmaking de volledige bedragen overgemaakt naar alle vergunninghouders. Maar dit geld wordt overgemaakt op de rekening van de PLO. Achteraf houden zij geld in, omdat zij beweren dat een bus niet gereden heeft omdat het bijvoorbeeld kapot is of de chauffeur was niet volledig actief op een bepaalde route. Kan hij verklaren wat er met dit geld is gebeurd? PLO is niets anders dan een boevenbende organisatie. Als het PLO-kantoor dagelijks open is, wat doen zij dan allemaal? Hij liegt alweer!”
KSR

error: Kopiëren mag niet!