Inhaalprogramma scholieren blijft on hold

Het bestuur van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft op 31 mei 2017 de herwaarderingsknelpunten besproken met de shopstewards van de voornoemde vakbonden. Naar aanleiding hiervan heeft er op donderdag een persconferentie plaatsgevonden in het BvL-centrum. “Op 10 mei 2017 hebben wij een schrijven ontvangen van de vicepresident (vp), Ashwin Adhin, waarna de onderwijsstaking beëindigd was. Wij hadden gesteld dat de herwaardering uitgevoerd moest worden aan het einde van mei 2017, omdat wij simpelweg lang genoeg hebben gewacht. Voorts behoort de permanente educatie tot één van de grote problemen. De regering heeft gemeend om dit te incorporeren in het loon.
Voor ons is dit onacceptabel! We hebben strijd geleverd om dit te verwerpen. Wij kunnen dit niet uit
handen geven”, aldus vakbondsleider Wilgo Valies tijdens de persconferentie. Er zijn dus tal van aspecten, waarover de vakbonden geen consensus hebben bereikt. Volgens Valies was er overeenstemming bereikt met de autoriteiten om de verschillende categorieën van leraren een herwaardering toe te kennen, inclusief de uitleenkrachten, en dat de correcties van de bezoldigingen van april 2017 uiterlijk aan het einde van deze maand moesten worden voldaan.
Valies merkt op dat de regering in haar handelen duidelijk het signaal geeft dat zij het onderwijs niet als een prioriteitsgebied aanmerkt. “Wij gaan er alles aan moeten doen, zodat er verandering komt. Wij willen ook op een nette manier dit schooljaar afronden, maar als de overheid een lakse houding demonstreert naar ons toe en niet bereid is om samen tot een goede deal te komen, hebben wij geen andere keus.” Dit betekent dat het inhaalprogramma, dat reeds on hold was gezet, nog geen voortgang zal krijgen. De vakbondsleider gaf te kennen dat er na 10 mei 2017 geen verdere onderhandelingen hebben plaatsgevonden. De vakbonden zullen vooralsnog middels het pad van dialoog trachten om de issues van de leraren op te lossen, zodat de scholieren geen onderwijs hoeven te ontberen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!