8 pogingen tot zelfmoord en 3 zelfmoordgevallen in april 2017

Als wij het aantal suïcidegevallen en pogingen tot zelfmoord landelijk bekijken, blijkt dat de maand april 2017 meer pogingen tot zelfmoord telt dan de werkelijke suïcide gevallen. De teller van het aantal pogingen tot zelfmoord staat op 8. Vergeleken met de maand daarvoor (maart 2017) is het aantal pogingen gelijk gebleven. Suïcide in deze twee maanden staan respectievelijk op 5 om 3. Maart telde 2 gevallen meer. Opvallend is dat de meeste slachtoffers van de Hindoestaanse etnische groep afkomstig zijn. Opvallend is ook dat de meeste slachtoffers vrouwen zijn. Van de 3 zelfmoordgevallen hebben 2 personen Gramoxone ingenomen en de derde heeft het leven beëindigd door van de Wijdenboschbrug te springen.
Poging zelfmoord
Vier personen hadden Gramoxone ingenomen. Zij verkeerden buiten levensgevaar en zijn inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis. Een vrouw had benzine over haar lichaam gegoten, met de bedoeling de hand aan zichzelf te slaan. Haar echtgenoot kon haar tijdig de aansteker afhandig maken en zodoende heeft hij kunnen voorkomen dat zij zichzelf in brand stak. Twee personen zijn van de Wijdenboschbrug gesprongen en zijn gered door omstanders. Van het aantal pogingen tot zelfmoord heeft een slachtoffer rattengif gegeten. Zij is inmiddels ook ontslagen en is terug bij haar gezin.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!