Mast Uniqa valt op woning Saramacca

Mast Uniqa valt op woning Saramacca (2)
Mast Uniqa valt op woning Saramacca (1)De regens die gepaard gaan met zware windstoten hebben gistermiddag omstreeks vijf uur voor heel veel ongerief gezorgd te Calcutta in het district Saramacca. Ter hoogte van kilometer 60 viel een Uniqa-mast op de woning van de familie Ronny Bhageloe. Een deel van de woning heeft schade opgelopen. Op dat moment bevonden de ouders en twee kinderen zich in het huis. Terwijl het buiten met pijpenstelen regende, gepaard gaande met zware windstoten, werden zij opgeschrikt met de mast die brak en viel op hun woning.
De vrouw en dochter zijn ook licht gewond geraakt. De dochter sprong uit een raam naar buiten. De vrouw is per eigen gelegenheid vervoerd naar een arts voor behandeling. De politie van Calcutta is op de hoogte van dit voorval. De brandweer moest erbij gehaald worden om de delen van de mast van de woning te verwijderen.
Dagblad Suriname sprak met buurtbewoner Kries Doerbalie die dit incident ten zeerste betreurt. Hij vindt het heel jammer dat het gezin in de onkosten wordt gejaagd om nu de woning te restaureren, vooral tegen de achtergrond dat het een financieel zwak gezin betreft. Op de nutsbedrijven die overal masten opzetten doet Doerbalie een beroep om deze op regelmatige basis te onderhouden.
Uniqua is een telecommunicatiebedrijf dat niet meer operationeel is in Suriname. Echter blijkt dat de infrastructuur nog intact is, maar deze wordt niet meer onderhouden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!