Jarige Hakrinbank doneert plaatsnaamborden aan dc Commewijne

Jarige Hakrinbank doneert plaatsnaamborden aan DC Commewijne.1De directeur van de Hakrinbank, Drs. Jim Bousaid, overhandigde symbolisch op 10 mei 2017 op een feestreceptie te Nieuw Amsterdam ter gelegenheid van de viering van het 35 jarig bestaan van haar filiaal te Commewijne, 19 stuks plaatsnaamborden aan de dc Ajay Kali van het district. Deze zullen op verschillende plaatsen in het district geplaatst worden. De Hakrinbank hoopt hiermede een belangrijke bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid, toeristvriendelijkheid en verfraaiing van Commewijne. Ook werden diverse plaatselijke sociale instellingen bedacht met giften. Op de receptie die plaats vond op de prachtige pier van Het Bastion te Nieuw Amsterdam memoreerde de Algemeen Directeur de historie van het filiaal te Commewijne. Het was het eerste filiaal van een bank in Commewijne en werd destijds opgezet ter ondersteuning van de ontwikkeling van het district na de onafhankelijkheid van Suriname.
Vooral de uitvoering van het Landbouw Ontwikkelingsplan Commewijne (LOC) kort na de onafhankelijkheid bood goede perspectieven voor een duurzame ontwikkeling. Dit project is helaas mislukt, maar de verbondenheid met het district is gebleven en in de afgelopen 35 jaar heeft de Hakrinbank een bijzondere bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Commewijne, middels progressieve financieringen van bedrijven en individuen. In 2004 werd er vanwege de groei en verbetering in de service naar klanten toe een nieuw en modern bankgebouw opgezet te Tamanredjo.
De Algemeen Directeur benadrukte dat de Hakrinbank ook in de komende jaren haar positie als duurzame financiële partner in het district wenst voort te zetten en zelfs te intensiveren. Hij heeft vertrouwen in de goede toekomst van het district en riep een ieder op om daaraan te werken, waarop er werd getoast. Ook de gemeenschap werd bedankt voor de business en het geschonken vertrouwen.

error: Kopiëren mag niet!