Vrouw riskeert 18 jaar cel voor moord

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roy Elgin, eiste tegen de verdachte Sharita J. een celstraf van 18 jaar met aftrek en tegen haar vriend Hitesh P. 4 jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij wordt ervan verdacht tezamen en in vereniging met haar liefdespartner Hitesh haar echtgenoot Pawankoemar Poeran op 20 februari 2015 van het leven te hebben beroofd. Op die bewuste vrijdag werd het ontzielde lichaam van het slachtoffer in een woning aan de Kawilleweg te Paramaribo aangetroffen met diverse steekverwondingen. Op de zitting overhandigde de vervolging aanvullende stukken aan de rechter. De raadslieden Oscar Koulen en Benito Pick verzetten zich hiertegen. Zij gaven aan dat het niet mogelijk is om in dit stadium stukken in het dossier toe te voegen. De vervolging gaf aan dat deze stukken de verwijten aan de verdachten niet zullen veranderen. Elgin achtte moord tegen Sharita J. wettig en overtuigend bewezen. De vrouw heeft eerder verklaard dat haar echtgenoot een ‘dharti ke bojha’ was. Pandit Jagdish Biere heeft dit vertaald als te zijn een ‘obstakel op aarde’. Volgens de vrouw werd zij op beestachtige wijze mishandeld door haar man, wanneer hij onder invloed van alcohol verkeerde. De vrouw heeft op die bewuste dag haar echtgenoot middels messteken om het leven gebracht. Zij heeft bewust het mes in het lichaam van de man geplant. Haar vriend Hitesh P. die op de plaats van het delict arriveerde, had het mes uit het lichaam van Poeran verwijderd. Er is DNA-onderzoek verricht op de kleding van Hitesh en het aangetroffen mes. Beiden zijn een match. Dit stuk heeft het OM in het dossier toegevoegd. De vriend heeft een tas met geld uit de woning ontvreemd. Voor dit feit eiste Elgin 4 jaar tegen Hitesh. De vervolging achtte geen moord tegen Hitesh bewezen. Op 26 juni komen de raadslieden aan de beurt. Beide verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!