Launch Tempo Televisie in Suriname

Vlnr: Frederick Morten, directeur van Tempo , Telesur-directeur Mike Antonius en Darryl Wolff, waarnemend directeur van ATV tijdens de persconferentie over de samenwerking (foto: Regillio Derby)
Vlnr: Frederick Morten, directeur van Tempo , Telesur-directeur Mike Antonius en Darryl Wolff, waarnemend directeur van ATV tijdens de persconferentie over de samenwerking (foto: Regillio Derby)
Vrijdag 5 mei heeft de lancering plaatsgevonden van Tempo Networks, een Pan- Caribisch televisiekanaal dat de muziek en cultuur van het Caribisch gebied uitzendt in Suriname. Met de introductie van dit netwerk wil men artiesten, culinaire en andere productiebedrijven en de verschillende culturen in Suriname promoten in de regio alsook daarbuiten. Tempo biedt een platform waar men zich op allerlei manieren van hun beste kant kan laten zien. Hun programmering omvat muziekvideo’s, nieuws, drama’s en documentaires, die alle aspecten van het Caribisch leven aanpakken. De muziekgenres omvatten reggae, soca, dancehall, ska, calypso, reggaeton en punta rock. Tempo kent ruim 5 miljoen kijkers en is te zien in heel Caribisch gebied en Noord America. De directeur van Tempo, Frederick Morton, gaf aan dat het idee voor een televisieprogramma afgekeken is van het bekende MTV-programma in Amerika. Daar was Morton werkzaam als ‘head of litigation and intellectual property pre- broadcast review of MTV networks’.
Morton kwam na het nodige onderzoek tot de ontdekking dat hoewel het Caribisch gebied veel toeristen trekt, men bitter weinig weet over het Caribisch gebied en wat die allemaal te bieden heeft. Vandaar dat hij een plan ingediend heeft om een MTV based programma te brengen naar het Caribisch gebied, dat de culturen, de bevolking, culinaire diversiteit, artiesten en alle mooie plekken van het Caribisch gebied belicht. Na veel onderzoek en overtuiging kwam het idee van de grond en sloot het televisieplatform in 2005 een overeenkomst met een van de grootste telecommunicatiebedrijven in het Caribisch gebied, Cable and Wires. Na 2 jaren kocht Tempo de rechten van haar televisiestation over van MTV en zijn ze inmiddels 8 jaar zelfstandig. “Tempo is geliefd, omdat wij echt een connectie hebben met het Caribische volk en bovenal de Caribische artiest. Wij bieden een geweldig platform aan niet alleen artiesten maar de toerismesector. Dit zullen wij ook naar Suriname brengen. Het ligt in de bedoeling Suriname op de map te plaatsen en wereldbekend te maken. This partnership has all the makings of success and is a step into the right direction”, aldus Morton.
Tempo TV zal op kanaal 12.3 te zien zijn. Tempo biedt tevens geweldige mogelijkheden voor contentproducenten om hun bedrijven te promoten. Er is tevens al content geproduceerd rond Phagwa en met betrekking tot een Caribisch programma Caribbean Countdown. Elk bedrijf is vrij zijn content te brengen. Geïnteresseerden kunnen zich begeven bij ATV, waar men zich kan aanmelden bij Priscilla of Dion. Men krijgt dan de mogelijkheden te horen om op het netwerk te komen. Telesur als telecombedrijf heeft als taak zorg te dragen voor de bandbreedte. Er wordt gewerkt aan een unieke content. “We zien als een van de partners de vele kansen die Tempo biedt. De grootste kans is voor Suriname om zich te profileren in de regio”, aldus Telesur-directeur Mike Antonius. Tempo is een samenwerking aangegaan met Telesur, ATV, SLM en Stichting Toerisme Suriname (STS).

error: Kopiëren mag niet!