Politiebond wenst beloning van onderminister voor korpschef

De Surinaamse Politiebond (SPB) wenst een verandering te zien in de positie van de korpschef. De bond verwijst hierbij naar artikel 129 van de Grondwet van de Republiek Suriname, waarbij te constateren is dat de korpschef lid is van de Veiligheidsraad. In gevallen waar de Veiligheidsraad in stelling wordt gebracht, zal het KPS bij de uitoefening van zijn werkzaamheden ook met bepaalde defensietaken worden belast.
Deze constitutionele regelingen geven aan dat de korpschef, in tegenstelling tot de directeuren van algemeen bestuur, in voorkomende gevallen leiding geeft aan een tweede defensiemacht. De verantwoordelijkheid van de korpschef strekt zich dan in die gevallen eveneens als die van de bevelhebber van het Nationaal Leger uit, tot de verdediging en waarborging van de Surinaamse soevereiniteit. In zijn bezoldiging zal dat dan ook tot uiting moeten komen.
Het is daarom volgens de bond meer dan billijk dat de bezoldiging en de emolumenten van de korpschef ten minste gelijk gesteld worden met dat van een onderminister, onverminderd die emolumenten welke hem als politieambtenaar toekomen. Dit idee is vervat in het wensenpakket van de SPB. Ter realisatie hiervan zal met de minister of het door hem/haar ingestelde onderhandelingsorgaan gesprekken worden gevoerd. Dit voornemen moet nog ondersteuning krijgen op de algemene ledenvergadering van de bond op 9 mei.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!