Zorgverleners brengen eigen bijdrage in rekening

Voor alle Self Reliance (PZS), Assuria (Azpas) en Parsasco-verzekerden geldt ingaande woensdag 3 mei een eigen bijdrage voor alle radiologische onderzoeken. Het bedrag dat de verzekerde moet bijbetalen, is voor een echografie SRD 100, voor röntgenonderzoeken SRD 70, voor doorlichting SRD 350, voor een mammografie SRD 105 en voor interventies zal afhankelijk van het type vanaf SRD 180 bijbetaald moeten worden.
De zorgverleners Academisch Ziekenhuis Paramaribo, St. Vincentius Ziekenhuis, Diakonessenhuis, ‘s Lands Hospitaal, Streekziekenhuis Nickerie, Radiologiekliniek Halfhide Hofwijk en MDC Bisesa geven aan dat zij deze maatregel heel lang hebben uitgesteld, maar thans moeten doorvoeren, omdat zorgverzekeraars PZS, Azpas en Parsasco voor de uitbetalingen tarieven uit 2012 hanteren. Het gevolg hiervan is dat resterende kosten nu door de patiënt betaald zullen moeten worden.
De zorgverzekeraars hebben bedragen afgesproken met de zorgverleners op basis van de koers van SRD3,35 voor de US$. De uitkeringen blijven zij nog steeds op deze koers doen, terwijl de materiaalkosten etc. voor bovengenoemde onderzoeken een sterk buitenlands component hebben en de zorgverleners wel de hoge koers moeten betalen om de zorg te verlenen. De patiënt is dan in deze de dupe, aangezien die wel de hoge premies (vaak in US$) betaalt en thans geconfronteerd wordt door eigen bijdragen. Doordat alle zorgverleners gezamenlijk de verhoging doorvoeren, kan de patiënt ook geen kant op.

error: Kopiëren mag niet!