Huisartsen SZF verkeren in ernstige betalingsproblemen

De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft op 12 april 2017 een onderhoud gehad met het bestuur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) ten aanzien van de betalingswijze van de huisartsen. De huisartsen die verbonden zijn aan SZF zullen namelijk geduld moeten betrachten om de uitbetaling over maart 2017 alsook die van april 2017 volledig te ontvangen. De dienstverleners die boven een nettobedrag van SRD 10.000 toucheren, worden namelijk in 2 tranches uitbetaald. Dit geldt ook voor hen die aanspraak maken op een bezoldiging van een nettobedrag boven de SRD 2000. Middels een brief van het afdelingshoofd Financieel Beheer hebben de huisartsen kennis genomen van deze betalingswijze, welke in eerste instantie niet in goede aarde is gevallen bij de SZF-huisartsen.
Na het onderhoud hebben betrokkenen compromis kunnen sluiten over het hanteren van 2 tranches bij de uitbetaling. Echter is op 25 april gebleken dat vele huisartsen de tweede tranche van maart 2017 nog steeds niet hebben ontvangen, wat erin geresulteerd heeft dat zij in ernstige betalingsproblemen komen te verkeren. De huisartsen hebben namelijk ook hun eigen maandelijkse financiële verplichtingen, waarvan de vaste lasten momenteel bekostigd worden door middel van de dienstverlening aan de verplichte en vrijwillig verzekerden. De VMS is van mening dat de ontstane situatie geen structureel karakter moet vertonen, aangezien dit tot consequenties zal leiden. Daarom hoopt de VMS dat de betalingsachterstand spoedig wordt ingelopen door SZF.
KSR

error: Kopiëren mag niet!