Advocaat Palmburg: “Juspol-minister moet duidelijkheid geven”

De voorgestelde methode van de nieuwe minister van Justitie en Politie (Juspol), Eugene van der San, om criminaliteit te bestrijden, doet bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. De minister heeft uit solidariteit verkondigd dat Chinese winkeliers de mogelijkheid zullen krijgen om zich op zodanige wijze te verweren tegen verdachte klanten dat zij juridisch gebruik mogen maken van een vuurwapen. Dagblad Suriname vroeg advocaat Lygia Palmburg hoe zij dit idee ervaart. “Ik denk dat dit ook geen oplossing is. Hiermee zullen de Chinezen een vrijbrief krijgen om mensen neer te knallen. Volgens de Juspol-minister krijgen ze toestemming om te handelen. Wat moeten wij onder handelen verstaan? Mag een winkelier de persoon neerschieten? Of de politie bellen? Hierover moet er duidelijkheid komen.” Palmburg vindt het desalniettemin walgelijk dat de Chinese winkeliers het meest geconfronteerd worden met criminaliteit, echter betwijfelt zij de doelmatigheid van het idee van de minister. “Ik denk dat de minister dit moet herzien, want het zal niet goed zijn als Suriname een wild-west-situatie zal krijgen. Als minister moet men met concrete oplossingen komen om de criminaliteit aan te pakken.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!