Coesewijnestraat weer open voor verkeer

Het weggedeelte van de Coesewijnestraat naar de hoek Jagernath Lachmonstraat is weer opengesteld voor het verkeer. Zoals geprojecteerd, moest de aannemer het project op 1 april hebben opgeleverd. De oplevering geschiedde op vrijdag 31 maart om 12.30 uur. Het aannemingsbedrijf Kuldipsingh heeft in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie in 10 weken de totale reconstructie en herinrichting van de weg verricht. Zo zijn er nabij het kruispunt in plaats van twee nu drie rijstroken op de weg. Het verkeer dat rechtsaf en rechtdoor gaat, heeft nu afzonderlijke rijstroken, terwijl het verkeer dat linksaf en rechtdoor gaat nu gebruik moet maken van één rijstrook. Vanuit de Surinamestraat is het niet meer mogelijk om de oversteek te doen rechtsaf naar de Coesewijnestraat of de andere zijde van de Surinamestraat.
Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie ging ertoe over de algehele herinrichting meteen te laten uitvoeren, nadat er nabij het kruispunt een enorme verzakking was geconstateerd, veroorzaakt door zwaar transport. Met de herinrichting hoopt het ministerie een vlotte doorstroming en afwikkeling van het verkeer te hebben bewerkstelligd.

error: Kopiëren mag niet!