United Business Fair lanceert Business-App

Eerste interactieve en digitaal aangestuurde beurs van startVandaag is de United Business Fair (UBF) voor de vierde keer van start gegaan in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). De UBF eindigt op 2 april 2017. Met 97 exposanten, is deze UBF het grootste netwerk-event in de regio. Tijdens dit evenement zal tevens de introductie van de eerste Surinaamse Business-App plaatsvinden. Hiermee hebben de exposanten die participeren aan de UBF de mogelijkheid om middels pushberichten acties en dergelijke te delen met de bezoekers van dit evenement. Elke bezoeker wordt namelijk in de gelegenheid gesteld om bij de entree de Business-App (gratis) te downloaden. Dit zorgt voor de eerste interactieve en digitaal aangestuurde Beurs in Suriname. Een belangrijk deel van de UBF bestaat uit het seminar collectief: Connect Suriname 2017. Het thema hiervan luidt als volgt: ‘Het creëren van duurzame (business) connecties op zowel microniveau als macroniveau tussen Surinaamse en buitenlandse ondernemingen en instituten’. Connect Suriname 2017 bevat niet alleen diverse nationale seminars, maar ook internationale seminars waaraan de vertegenwoordigers uit zowel de publieke als de private sector van Frans-Guyana, Guyana, Curaçao en Nederland participeren. De bezoekers kunnen gebruik maken van al deze seminars, met uitzondering van de Master Class Personal Branding van professor Hubert Rampersad.
“Deze UBF heeft veel markante punten die spraakmakend zijn voor de economische situatie waarin we nu verkeren. We organiseren de beurs voor de vierde keer en we zijn gegroeid van 42 naar 99 exposanten. Ik denk dat dit komt omdat veel ondernemers naar mogelijkheden zoeken; we zijn uitgegroeid tot een platform van innovatie en mogelijkheden”. Dit zei Edward Lee, directeur van Business United, donderdag tijdens de persconferentie in KKF. In vergelijking met de voorgaande UBF zijn er 5000 VIP kaarten uitgedeeld via de exposanten. “Hierdoor hebben we de zekerheid dat de doelgroep aanwezig zal zijn op de UBF”. De entreekosten voor de bezoeker bedraagt SRD 10. “We verwachten tussen de 5.000 en 10.000 mensen op de beurs”. De UBF begint met een Tourism Village, gevolgd door telecommunicatie, benadrukt Lee. “De kleine en middelgrote bedrijven zijn sterk vertegenwoordigd. Er is onder andere een speciale area voor de buitenlanders, een doorlopend seminar, Food Island en een innovatieve bouw- en woonbeurs”.
“Ondanks de economische situatie hebben we het voor elkaar gekregen om een volle beurshal te hebben met exposanten. Het is zwaar voor een ieder, ook voor de bedrijven, maar we moeten doorgaan. Suriname is en blijft uniek; we hebben het altijd bewezen. Dit is een B2B (Business to Business) evenement”, zegt Shaike Maikoe, directeur van Shaike Lights, tijdens de persconferentie.
KSR

error: Kopiëren mag niet!