Onderhandelingen tussen onderwijsminister en OBS maandag

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft reeds geruime tijd een beroep gedaan op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voor tariefaanpassingen. Het verzoek tot onderhandeling werd door het ministerie ieder keer uitgesteld vanwege de commotie binnen het onderwijs. Echter heeft de OBS op 23 maart 2017 vernomen dat de onderhandelingen voortgezet zullen worden op 3 april 2017. “We worden maandag ontvangen door de minister en we hopen dat we de onderhandelingen kunnen afronden”, zegt Radjeshkoemar Ori, secretaris van de OBS, tegenover Dagblad Suriname. De onderhandelingen tussen het ministerie en de OBS zijn vanaf augustus 2016 gestart. Echter was dit vanwege de commotie binnen het onderwijs gestagneerd. Ook de leden van de OBS hebben te kampen met de financiële inkrimping, waardoor zij een tariefaanpassing van 136% wensen. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit voorstel van de OBS goedkeuring zal krijgen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!