Verbod grondaanvragen in 10 gebieden Wanica

Op de dependance van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer te Wanica, kwam Dagblad Suriname onlangs een mededeling tegemoet. Uit een geplakt mededeling bleek dat grondaanvragen voor een aantal gebieden in het district Wanica niet worden aangenomen en of niet in behandeling worden genomen. Het gaat hier om een 10-tal gebieden, te weten: Bomapolder Serie 6 (project Peprepinweg) en 18 (project Merveilleweg), Leiding 19 en 19A (verkaveling overheid), Verlengde van Hattenweg (Project Cotongrojong/Kwattakamaweg), Verlengde Bramshoopweg (onbekend verkavelingsproject), Poerwodadiweg (onbekend verkavelingsproject), Rahemalbuiten (plantage Beekhuizen), Houtuinpolder/Cassialaan (onbekend verkavelingsproject), De Craneweg (onbekend verkavelingsproject) en Welgedacht C (Serie D).
Minister Roline Samsoedin geeft aan dat het om een oude bekendmaking gaat die ministeries overstijgt. De bekendmaking was er ook toen zij nog districtscommissaris was in Wanica.
Samsoedin geeft aan dat dit verbod simpel is opgelegd vanwege het feit dat de gebieden in casu niet ontsloten zijn. Percelen zijn niet te betreden, terwijl aanvragers en verkrijgers al jaren rondlopen met hun stukken. “Je kunt mensen geen percelen geven, terwijl ze die niet eens kunnen betreden”, stelt de minister. De overheid kan zich ook nu niet permitteren om wegen aan te leggen richting de gebieden. Vandaar ervoor gekozen is om liever geen percelen meer uit te geven. De minister deelt wel mee dat in delen van de voornoemde gebieden wel percelen zijn uitgegeven, maar niet onder haar bewind.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!