Protestloop tegen steeds verruwende vormen van geweld tegen vrouwen

Protestloop tegen steeds verruwende vormen van geweld tegen vrouwen1In het kader van de ‘Orange Day Geweld Tegen Vrouwen en Meisjes’, organiseren de ambassadeurs voor ‘een veilige thuishaven’, die vallen onder het Institute for Women, Gender & Development Studies van de Anton de Kom Universiteit (IWGDS/Adek), op vrijdag 24 maart 2017 een protestloop. Dit doen zij in samenwerking met de Women’s Rights Centre (WRC) en het ministerie van Binnenlandse Zaken, met ondersteuning van United Nations Development Program (UNDP). Deze loop heeft als doel de samenleving bewust te maken gezamenlijk de steeds verruwende vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes aan te pakken. Deze vorm van geweld veroorzaakt heel veel leed en gaat met heel veel kosten gepaard. De deelnemers kunnen zich vanaf 16.00 uur op het Onafhankelijkheidsplein verzamelen. De loop begint om 16.30 uur eveneens vanuit het Onafhankelijkheidsplein.
Voor de jonge ambassadeurs is dit een van de eerste grote acties die zij zelf ondernemen. Er wordt een start gemaakt met de bewustwording rond het idee van het bestaan van een veilige thuishaven. Het ligt in de bedoeling dat deze groep jonge wetenschappers uiteindelijk vanuit hun positie, een bijdrage kan leveren aan het vaststellen en aandragen van op wetenschappelijk niveau gebaseerde oplossingen.
De route die afgelegd zal worden is ± 5 km en ziet er als volgt uit: Onafhankelijkheidsplein rechtdoor-Kleinewaterstraat links af – Van Sommelsdijckstraat links af – Grote Combeweg rechtsaf – Van Roseveltkade links af – Koninginnestraat links af – Tourtonnelaan recht door –Klipstenenstraat rechts af – Heerenstraat rechts af – Wagenwegstraat recht door – Nassylaan rechts af – Swalmbergstraat rechts af – Henck Arronstraat recht door – Onafhankelijkheidsplein einde loop.

error: Kopiëren mag niet!