Verzakkingen uitrijweg rotonde Bosjebrug worden erger

De uitrijweg van de rotonde bij de Jules Wijdenboschbrug richting Paramaribo Centrum vertoont enorme verzakkingen. Deze baan is de enige weg die het verkeer van geheel Commewijne en Marowijne naar het centrum van Paramaribo leidt. Parlementariër Sheilendra Girjasing uit Commewijne slaat alarm. ‘De verzakkingen komen door de zware transportwagens van onder andere houtblokken, machines, tanks enz. Het asfalt zakt en verschuift door de grote asdruk van de vrachtwagens’, noemt Girjasing als oorzaak.
‘Nu heb je al grote files de hele dag door heen bij de rotonde van de Bosjebrug. Als we straks door de verzakkingen daar ook niet kunnen uitrijden, wordt de situatie alleen maar erger’, zegt het VHP-DNA-lid. Hij vindt dat de overheid nu moet ingrijpen, anders zijn economische en sociale problemen te verwachten. ‘Er is een grote economische bedrijvigheid tussen Commewijne en Paramaribo op onder andere het gebied van landbouw. Veel kinderen van het district gaan naar Paramaribo op school’, haalt hij als voorbeelden aan.
‘Er dient een onderhoudsplan te zijn voor infrastructurele werken, zoals de brug, de rotonde en andere wegen, maar dat missen we bij deze overheid. Dat komt simpel omdat er geen geld is. In dit land hebben we een chronisch onderhoudsprobleem’, zegt Girjasing. ‘Alleen op hoogtijdagen zie je wat verfraaiingen en verfbeurten. Zo had je wat verfbeurten tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag in Commewijne.’

error: Kopiëren mag niet!