4 Guyanezen gearresteerd bij 4 ton cocaïne

In de internationale wateren voor de kust van Suriname heeft de Amerikaanse kustwacht op 16 februari ruim 4,2 ton cocaïne onderschept. De cocaïne was aan boord van een vissersboot Lady Michelle en voer onder de vlag van Saint Vincent. De lading werd maandag van boord gehaald in Puerto Rico, waarna de Amerikaanse kustwacht informatie over de megadrugsvangst bekendmaakte. Woordvoerder van de Amerikaanse kustwacht in Puerto Rico, Ricardo Castrodad, gaf aan dat tijdens een gezamenlijke operatie door manschappen van de Amerikaanse en Trinidadiaanse kustwacht de Lady Michelle werd gemaand te stoppen met varen. Aan boord werd een groot aantal balen aangetroffen waarin na een steekproef cocaïne bleek te zitten. De straatwaarde van de partij wordt geschat op US$ 125 miljoen.
De 4 Guyanese opvarenden van de vissersboot zijn aangehouden en zullen in de VS worden aangeklaagd wegens drugshandel. Volgens de Amerikaanse kustwacht is de vangst de grootste sinds 1999.

error: Kopiëren mag niet!