HIV-geïnfecteerde stiefvader moet 26 jaar brommen

De 41-jarige hiv-geïnfecteerde stiefvader Antonio L. moet een celstraf van in totaal 26 jaar uitzitten wegens seksueel misbruik van zijn 4 minderjarige stiefdochters. De slachtoffers zijn hierdoor allen hiv-geïnfecteerd. Kantonrechter Siegline Wijnhard is maandag afgeweken van het strafvoorstel van officier van justitie Astrid Niamat en veroordeelde de verdachte tot een hogere straf dan er was geëist. In het tweede kanton is de hiv-geïnfecteerde verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar met aftrek. Dit is conform de eis en in het derde kanton heeft de rechter de verdachte Antonio 11 jaar opgelegd. De vervolging had in het derde kanton 5 jaar gevorderd. Samen moet de veroordeelde een straf van 26 jaar uitzitten.
De magistraat vond de gepleegde feiten zeer ernstig. Zij merkte op dat de samenleving geschokt is door de gepleegde strafbare feiten van Antonio. Hij wordt verdacht zijn 4 minderjarige stiefdochters (onbeschermd) seksueel te hebben misbruikt. Het feit heeft hij gepleegd in de periode 2009 – 2013. Antonio was toen al hiv-besmet. De kinderen zijn momenteel tussen de 13 en 16 jaar oud. Op 15 april 2016 deed de moeder van de 4 kinderen aangifte bij de politie. De verdachte heeft de kinderen zowel op Ephraimzegen als te Paranam misbruikt. De verdachte heeft bekend dat hij met de 2 ouderen onbeschermd seks heeft gehad, echter ontkende hij de jongere kinderen te hebben misbruikt. De magistraat heeft op basis van de verklaringen van de slachtoffers en het visum van de geneeskundige vastgesteld dat de verdachte wel degelijk alle 4 kinderen heeft misbruikt. Alle 4 zijn positief getest op hiv. De jongste was ten tijde van het misbruik 6 jaar oud. Na de daad bedreigde de verdachte de kinderen te zullen doden indien zij het gebeurde zouden doorvertellen aan derden. De verdachte was vaak alleen met de kinderen en moest op ze letten. De kinderen hielpen hem vaak met montagewerkzaamheden. Zij waren steeds hangerig en plotseling kwam het in hem op om de kinderen te vingeren. De toen 9-jarige had haar stiefvader betrapt toen hij bezig was een van haar zussen te misbruiken. De verdachte bleef erbij dat hij alleen de 2 ouderen heeft verkracht en dat heeft hij vaker gedaan. Uit het dossier blijkt dat de verdachte in 2009 hiv-positief was getest. Volgens de verdachte was het resultaat hem niet duidelijk voorgehouden. Toen Antonio in 2013 ziek werd, kwam hij tot de ontdekking dat hij besmet was en gebruikte hij aidsremmers. Antonio bleef erbij dat hij niet helemaal had gepenetreerd. Hij had zijn geslachtsdeel gewreven op de vagina’s van de 2 oudere stiefdochters. Hij beweerde dat het boze geesten waren die hem tot het plegen van deze strafbare feiten hebben aangezet.
Bij het opleggen van de straf hield de rechter rekening met de ernst van het feit en de persoon van de verdachte. Ook met de rapporten van de deskundigen werd rekening gehouden. De veroordeelde wist dat hij besmet was en heeft de kinderen desondanks misbruikt en hun toekomst vernietigd. Deze feiten zijn zeer schokkend overgekomen bij de totale samenleving, merkte de rechter op. Zij veroordeelde Antonio tot een gevangenisstraf van 26 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!