AMS op Social Being Education Netwerk

Launch Social Being Education (2)Op 24 februari 2017 vond de launch plaats van “Social Being Education Netwerk”, op de Algemene Middelbare School (AMS), verricht door de onderdirecteur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Muriel Hoepel. Het doel is het ondersteunen van het curriculum binnen het onderwijs op alle scholen in Suriname. Het succes van dit net-werk zal afhankelijk zijn van de leerkracht. De leerkracht zal moeten blijven posten en consistent actief moeten blijven op het netwerk. Als de leerkracht niet actief is, kunnen de studenten ook niet actief blijven.
Volgens Hoepel is het ministerie steeds bezig het onderwijs te professionaliseren en blijft niet achter op technologisch gebied. Daarvoor is het bureau Bicto (Bureau Informatie Communicatie en Technologie in het Onderwijs) enkele jaren geleden in het leven geroe-pen. Momenteel is er een pilot gaande van 7 scholen (vwo, havo, mulo). “Wij moeten er-voor zorgen dat de social being software zo lang als mogelijk up to date blijft. Wij zijn be-reid alle ondersteuning te geven, indien nodig. Er was gefocust op social being, maar nu is het multi-social being en educatie. De bedoeling is dat het onderwijs op deze manier tot grotere hoogten wordt gebracht. Ook de betrokkenheid van de ouder kan op deze manier worden vergroot en zo kunnen de studenten beter presteren”, aldus Hoepel.
Elke student heeft een eigen account om op het netwerk te komen. Indien je niet geregi-streerd bent, kan je wel op het social netwerk komen, maar niet op het education netwerk. Dit gedeelte is afgeschermd en alleen bereikbaar voor de door de school geregistreerde studenten. Door dit education netwerk heeft de student contact met andere studenten en met de leerkrachten. Zij kunnen zo beschikken over de leerstof, documenten, video’s, ver-schillende leerstijlen van lesgeven, toetsen, huiswerk en het discussieplatform.
Het social being education netwerk kwam tot stand door het idee en de constructie van de 19- jarige AMS-student Alexander Kafiluddin. Hij zag dit als een noodzaak en moest dit, om te kunnen toepassen, brengen onder de hoede van het Minowc. Kafiluddin is momen-teel student aan de Medische Faculteit.

error: Kopiëren mag niet!