Santokhi brengt ‘boodschap van hoop’

VHP-voorzitter Chan Santokhi brengt de boodschap van hoop over naar de standhouders op de markt te Highway (foto: Jaswant Gajadien)
VHP-voorzitter Chan Santokhi brengt de boodschap van hoop over naar de standhouders op de markt te Highway (foto: Jaswant Gajadien)
“Er is nog hoop”, “No las bribi”, “Krakti”, “Himmat na hárye (verlies geen moed)”. Dit waren enkele kernuitdrukkingen van het bezoek van VHP-voorzitter Chan Santokhi aan de markt te Highway. “Ik breng de ‘boodschap van hoop’ voor jullie”, zei de topman van de oranje partij aan de marktstandhouders en –bezoekers. Santokhi gaf aan dat het slecht was met de economische situatie in het land en het misschien nog slechter zal gaan. “Maar we gaan strijden voor jullie, voor een betere toekomst, voor verbetering van de economie. Wel heb ik jullie ondersteuning nodig”, zei hij. “Kijk hoeveel agrarische producten we hebben. We kunnen toch deze verwerken en exporteren”, haalde hij aan als voorbeeld. Volgens de VHP-voorzitter moeten we niet alleen afhankelijk zijn van olie en goud. “We exporteren zoveel rondhout. Als we 100 houtzagerijen bouwen en elk bedrijf biedt werk aan 10 mensen, dan heb je voor 1000 mensen werk gecreëerd en dan nog exporteer je een houtproduct”, gaf hij aan boodschap mee aan de aanwezigen. “Maar dit alles hangt af van goed leiderschap in het land, waardoor er nationaal en internationaal vertrouwen genoten kan worden. Op dit moment hebben we een regering zonder goed leiderschap. Het ligt aan jullie om te bepalen wie jullie als leiders willen hebben”, zei Santokhi.
Andre Sewdin, leider van de markt van Highway, was verheugd met het bezoek Santokhi. Sewdin vertelde dat deze markt elke woensdag en zondag verkoopdagen heeft. De markt, die ruim 24 jaar bestaat, valt onder beheer van de Stichting Otheo. “We groeien en dat is te merken aan het aantal stands en bezoekers die steeds toenemen. Vroeger was onze vishal leeg, maar nu heb ik een heel lange wachtlijst van mensen die willen verkopen. We hebben geen vrije stands meer, alles is vol”, legt Sewdin uit. “De grote vraag naar verkoopstanden is ongeveer een jaar geleden ontstaan, omdat de economische situatie in het land verslechterd is. Dat vertellen de mensen die een stand zoeken zelf. Ik heb ook een paar nieuwe standhouders, die vanwege bedrijfssluitingen hier wat kunnen verdienen. Maar nu is alles vol en er is een lange wachtlijst van mensen die willen komen verkopen”, vertelde Sewdin. De markt is de laatste maanden ook verfraaid, waardoor er meer bezoekers langskomen. Santokhi was verheugd met de ontwikkelingen van deze markt en dat mensen wat kunnen verdienen in deze moeilijke periode.
De VHP-voorzitter zal de komende periode een reeks bezoeken brengen aan markten, om ze de boodschap van hoop over te brengen naar de bevolking. Zondag zijn de markten van Highway en Indira Gandhiweg bezocht. Komende week volgt de Centrale Markt en de week daarop de markt van Kwatta.

error: Kopiëren mag niet!