Chotkan verwacht meer verkeersintensiteit luchthaven bij samenwerking SLM & TUI

De nieuw beklonken samenwerking tussen de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en touroperator TUI wekt veel verwachtingen op. Ook directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer verwacht betere tijden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Chotkan verwacht bij het succes van de samenwerking tussen SLM en TUI natuurlijk ook meer verkeersintensiteit op de JAP luchthaven. Dit betekent meer business voor de luchthaven. De JAP airport is de eerste poort waarlangs toeristen heen moeten. Volgens Chotkan dient de luchthaven dus gereed te zijn met een eerste goede indruk bij de gasten. Deze deal betekent dat de JAP airport up-to-date moet zijn met haar faciliteiten. “De landingsbaan is er. Wij verdienen natuurlijk ook aan de vliegtuigen die men naar binnen zal halen. Wij verdienen ook met de passagiers. Daarvoor moet je service terug kunnen geven”, stelt de directeur.
In juni 2016 heeft SLM de vertrekhal, die al jaren onder haar beheer was, aan de NV Luchthavenbeheer overgedragen. Het operationeel gedeelte ligt nog in handen van de SLM. Dat zal nog kort duren. Het financieel gedeelte van de business unit zal ook worden overgenomen. De faciliteiten die niet voldoen aan de eisen van de passagier zullen volgens de directeur heel snel worden veranderd. Er komt een luifel die wordt doorgetrokken, zodat passagiers vrijelijk kunnen parkeren. De business center zal ook noodzakelijke veranderingen ondergaan. De screeningspost 18 vergt ook de nodige aandacht. De directeur is ook van plan een 2 millimeter wave scanners te plaatsen, waardoor de wachttijden voor de bagages voor de passagiers veel minder wordt. “Wij werken eraan om de faciliteiten waar wij al jaren op achter lopen, in orde te krijgen. Het is geen zware investering, maar het zal betekenen dat wij deze business van TUI en SLM nog kunnen faciliteren”, meent de directeur.
Veiligheid gegarandeerd
Qua veiligheid en beveiliging is de directeur tevreden met de garanties die hij kan bieden. “Ik mag u geruststellen, dat wanneer er passagiers zijn die niet op onze vluchten mogen zitten, dat ook via de internationale contacten tijdig wordt doorgegeven. Mensen worden onderzocht en ondervraagd. Als er reden bestaat, worden mensen ook gedeporteerd. Ook dat gebeurt op een nette manier. Qua beveiliging staan wij ook goed. In mei 2016 hebben wij een zware audit kunnen doorstaan. Deze audit kun je niet doorstaan als je niet voldoet aan de internationale eisen. Anders verlies je de internationale positie. Zowel onze brandweer en operations activiteiten zitten op een goed niveau”, meent Chotkan. Hij beseft dat de luchthaven niet perfect is, maar meent ook dat er kleine stappen worden gemaakt. “Wij moeten A kwaliteit service kunnen bieden. Mensen moeten zowel lachend het land binnen komen, als lachend het land verlaten. Die klantvriendelijkheid zullen wij extra aandacht geven”, aldus Chotkan.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!