Plaatsing drempels hoek Tjon A Kietweg en Pt. Paltan Tewarieweg nog in behandeling

Het vraagstuk of er wel of geen drempels komen op de hoek van de Tjon A Kietweg en de Pt. Paltan Tewarieweg is nog in behandeling. Dagblad Suriname sprak met het hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Henk Wip. Hij onderkent dat er een schrijven is gestuurd door het ressortraad Houttuin met een ondersteuningsbrief van politie van Livorno met het verzoek voor het plaatsen van drempels op voornoemde hoek. Het afdelingshoofd zegt dat bij dergelijke zaken een bepaalde procedure in acht wordt genomen. Behalve de plaatselijke oriëntatie is het heel belangrijk dat de gehele verkeerssituatie op die betreffende kruising in ogenschouw wordt genomen. Verder moet ook rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van de middelen voor het plaatsen van drempels.
Behalve de kruising Tjon A Kietweg en de Pt. Paltan Tewarieweg zijn er ook meerdere aanvragen binnen voor het plaatsen van drempels, vertelt Wip. Bewoners van ook andere buurten hebben graag dat kruisingen waar er verkeersslachtoffers vallen, voorzien worden van drempels. En al de verzoeken worden gedeponeerd bij de afdeling Verkeer van het ministerie van OW. Tegen deze achtergrond zegt Wip heel voorzichtig dat er prioriteiten worden gesteld op welke kruisingen er wel of geen drempels komen te staan. Dit wordt beoordeeld aan de hand van gemaakte oriëntatie en rapportage. En hierbij is het vooral van belang dat er zo omzichtig mogelijk omgegaan wordt met het beleid, benadrukt het afdelingshoofd.
Wip zegt het heel triest te vinden dat op de kruising van de Tjon A Kietweg en de Pt. Paltan Tewarie weg enkele weken geleden een aanrijding met dodelijke afloop heeft plaatsgevonden. Een moeder en haar dochter van 4 gaven ter plekke de geest, terwijl de vader en de veroorzaker van de aanrijding met zwaar lichamelijke letsels zijn afgevoerd voor medische behandeling. Dit incident heeft de buurtbewoners ertoe bewogen om een verzoek te richten naar het ministerie van OW voor het plaatsen van drempels. Dagblad Suriname sprak eerder met een buurtbewoner, de directeur-eigenaar van Fitjoe Bar en winkel Ramsoek. Hij heeft de aanrijding met dodelijke afloop zien gebeuren. Ramsoek vertelde aan de krant dat zich vaker aanrijdingen en verkeersongevallen op deze hoek plaatsvinden. Hem is ook opgevallen dat de autobestuurders met vrij hoge snelheden rijden over beide wegen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!