Advocaat Ramlakhan tekent hoger beroep tegen vonnis

Advocaat Arjan Ramlakhan zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat zijn cliënt niet eens is met de uitspraak van de kantonrechter. Hiertegen zal de raadsman namens zijn cliënt in hoger beroep gaan. Kantonrechter Danielle Karamatali heeft vrijdag de verdachte Rinaldo Scholtzberg veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De magistraat gaf aan dat het bewijs niet geleverd is, maar dat er wel aanwijzingen zijn die de strafbaarheid van de verdachte kunnen staven. Zij veroordeelde Scholtsberg conform de eis van de openbare aanklager Ilse Krente.
De politie kreeg in augustus afgelopen jaar een melding dat er drugs werden verhandeld op het woonadres van de verdachte. De sterke arm werkte deze informatie uit en pleegde een inval in de woning van de verdachte. Op de verdachte werden 9 gram marihuana en bijkans 6 scherpe jachtpatronen aangetroffen. De politie had in verband met het onderzoek twee getuigen gehoord. De getuigen hadden bij de politie verklaard dat de verdachte inderdaad drugs verkocht. Een van deze twee getuigen werd op de afgelopen zitting gehoord. Hij kwam terug op zijn eerder afgelegde verklaringen. Deze getuige verklaarde bij de rechter dat de politie hem onder druk had gezet om de verklaring te tekenen. Hij kent de verdachte als een ijsjesverkoper en niet als een drugsverkoper. Ook verklaarde de getuige dat de verdachte een drugsverslaafde is.
Scholtzberg ontkende bij de kantonrechter drugsverkoper te zijn. Het verboden spul dat de politie bij hem in beslag nam, was bestemd voor eigen gebruik. Behalve de drugs en patronen werd ook een fijnweger aangetroffen. Hierop verklaarde de verdachte dat hij af en toe goud opkoopt en dat hij de fijnweger hiervoor in huis had. In deze zaak heeft de magistraat Scholtzberg veroordeelt tot een gevangenisstraf van 1 jaar met aftrek, een geldboete van SRD 2000, subsidiair 2 maanden hechtenis. De veroordeelde vindt de opgelegde straf aan de hoge kant. Hij zit bijkans 5 maanden in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!