Night of the Champions meer dan een concert

DSC_0568Het was geen contest, maar een concert. Uiteindelijk werd het meer dan een concert. Een complete show van 20.30 uur tot 02.00 uur met zang, dans, comedie, maar bovenal top muziek. SS Promotions heeft indruk gemaakt met haar uniek evenement Night of the Champions zaterdagavond in de Anthony Nesty Sporthal. In deze allereerste editie kwamen de winnaars, of de nummers 2, van de afgelopen 22 keren gehouden Scholieren songfestival van deze organisatie. En de zangers waren artiesten met klinkende namen, zoals Radjesh Jagroep, Prashant Ramjattan, Ashna Changoer, Navin Sardjoe, Viresh Oeditram en Nitin Dwarka. Maar ook de winnaars die jaren inactief waren, hebben topkwaliteit geleverd, denkende aan Irshad Fatemohamed, Amanda Buttoor, Wandana Ramautar, Shivradj Mangra en Natasha Chotoe. De winnaar van de eerste SS Scholierenzangcontest, Toefail Alibaks, die nu in Nederland woont, kon niet aanwezig zijn. Toch kon zijn optreden gevolgd worden via een video op een groot scherm. Sharon Ravenberg trad niet op.
Top muziek
De avond was opgedeeld in twee ronden. In het eerste gedeelte presenteerden de artiesten hun winnende liederen. In het tweede gedeelte mochten ze los gaan met nummers die ze zelf konden kiezen. Niet alle artiesten kwamen aan bod in de tweede ronde. De eerste ronde begon rustig, totdat Kavish Kalka het nummer Mere Falak Ka Tu Hi Sitaara zong. De beat van dit nummer bracht het publiek in beweging. Vooral het drumwerk van Randy Baitali en Gordon Brandon op zijn saxofoon vielen hierbij op. Baitali en Brandon hebben op deze avond zich uitgeleefd op hun instrumenten. De Yaadgaar Orchestra, onder leiding van maestro Riaz Ahmadali, zorgde voor de muzikale begeleiding. Het was muziek van internationaal formaat. Vooral in het tweede gedeelte, waar er ook duets waren, heeft de Yaadgaar Orchestra uitstekend werk gedaan.
Entertainment
Zoals eerder vermeld, bestond de avond niet alleen uit muziek. Er waren ook entertainment bloks. Hierin kwamen voor de dansgroepen Payal Ki Jhankaar en Mystikals. Payal Ki Jhankaar trad meerdere keren op. De dames van deze school hadden een aantal mooie stukken gechoreografeerd, met liedjes van de jaren 50 tot heden. Maar de show werd gestolen door de niet-Hindoestaanse danskampioen van Suriname, de Mystikals. Deze had speciaal voor dit evenement een Bollywood-classic-stuk in elkaar gezet. De dansers waren ook in traditioneel Hindoestaanse kleding gehuld. Met klassieke en folkloristische Indiase dans verrasten ze het publiek volledig.
Er was ook een toneelopvoering onder leiding van Ladi. Deze was een beetje schuin a’ la Ladi. Het publiek lachte zich krom. De boodschap van dit stuk was dat je eerst je school moet afmaken en daarna moet denken aan kinderen.
Afsluiting
De avond werd afgesloten met alle artiesten op het podium. Zij brachten samen het lied “Om Shanti Om” in koor ten gehore. De bescheiden organisator Shammy Khoesial werd daarbij bedank voor zijn initiatief 22 jaar geleden. ‘Als SS Promotion toen geen zangcontest had gehouden, waren we misschien geen zanger geworden en waren we ook niet hier vandaag’, zeiden verschillende artiesten op deze avond. Een ieder was vrijwel content met het feit dat dit evenement niet alleen bij 1 keer moet ophouden te bestaan.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!