Kandidaat Boaz Linger pleit voor meer sportevenementen

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
De verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) worden gehouden op 8 februari. Eén van de kandidaten in Paramaribo is de 19-jarige Boaz Linger. Hij zit in de 5de klas van de Scholengemeenschap Sanatan Dharm (SGS) te Livorno. Linger blijkt een vurig pleiter te zijn van meer sportactiviteiten en –evenementen voor de jeugd. “Ik verzorg elke vrijdag damlessen voor de jeugdigen van Jofewa’, zegt hij. Linger vindt het erg dat sportaccommodaties niet benut worden om evenementen te organiseren. ‘Hierdoor ga je de jeugd ook niet aan het sporten krijgen’, zegt Linger. ‘Door meer activiteiten ga je de jeugd motiveren om mee te doen.’ Sport zal zijn topprioriteit zijn als hij gekozen wordt. Linger is ook ontwikkelaar van computerspelletjes. “Ik heb enkele dam-games ontwikkeld, waarmee ik kinderen bezig houd’, zegt hij.
Als tweede prioriteit heeft Lingr het waarderen en respecteren van studenten. ‘Nu heb je de situatie van de stakingen van leerkrachten, waarbij de belangen van de studenten gewoon terzijde zijn gelegd. Ik zelf ben dupe ervan. Mijn repronde die nu zou moeten plaatsvinden, is afgelast, terwijl de eerste repronde van het tweede kwartaal ook in het gedrang is gekomen’, geeft Linger aan. Hij houdt niet de leerkrachten en minister verantwoordelijk voor de stakingen, maar de president van het land. ‘Wanneer een schip aan het zinken is, zijn niet de matrozen of bemanningsleden verantwoordelijk, maar de hoofdkapitein. Ik vind dat de president deze situatie moet oplossen’, zegt hij.
Linger maakt deel uit van de groep Challengers en staat als nummer 46 gepositioneerd op de kandidatenlijst in Paramaribo. Zijn groep is actief in Paramaribo, Wanica en Commewijne. “De groep heet Challengers, omdat we de uitdaging willen aangaan om de stem van de jeugd te zijn als we gekozen worden”, zegt Linger. Heeft zich kandidaat gesteld, omdat hij ‘de dynamiek, doorzettingsvermogen en leiderschapskwaliteiten heeft om de jeugd te vertegenwoordigen’.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!