Bloemlegging bij borstbeeld dr. Sophie Redmond

De eerste zwarte vrouwelijke arts van Suriname, dr. Sophie Redmond, zou indien in leven, vandaag, zaterdag 14 januari, haar 110e geboortedag vieren. Vandaag vindt in dit verband de herdenking plaatst bij het borstbeeld bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het leven van dr. Sophie Redmond stond in het teken van de positieverbetering van vrouwen. Ze kwam op voor de minder draagkrachtigen en kwetsbaren in de samenleving. Ook was zij de eerste zwarte vrouw die in koloniaal Suriname een opleiding tot arts met succes wist te doorlopen en politiek en cultureel actief was. Ze schreef geëngageerde toneelstukken, verzorgde gezondheidsvoorlichting op de radio en speelde graag viool. Ze ondervond veel tegenwerking, maar met haar doorzettingsvermogen heeft zij kunnen bewijzen dat je als vrouw veel kan bereiken. Daarmee was zij een boegbeeld en rolmodel.
De bloemlegging in Paramaribo is een initiatief van ‘Between the Lines’ (Nederland) in samenwerking met ‘Hot Shot Events’ (Suriname) van Helga Fredison. Met deze ceremonie vragen beide organisaties aandacht voor de maatschappelijke nalatenschap van deze bijzondere Surinaamse vrouw. De inloop start om 11.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!