‘Hij rapte alles als een papegaai’

“Hij rapte alles als een papegaai”, zei een politieambtenaar donderdag op vragen van openbare aanklager Reshmi Rathipal. Volgens de getuigende politieagent heeft de verdachte Vreedwijk S. tijdens zijn verhoor de betrokkenheid van hem en zijn twee medeverdachten toegegeven bij een beroving van een supermarkt vorig jaar aan de Javaweg. Het strafbaar feit heeft Vreedwijk samen gepleegd met Rafael M. en Mandela M. Volgens de getuige verklaarde Vreedwijk in eerste instantie dat hij op de dag van de beroving door Mandela was opgehaald, waarna zij vervolgens naar de Javaweg hadden gereden om Rafael op te halen. Hier stapte Rafael met een doos in het voertuig en reden zij gelijk weg. Echter belandden zij om een of andere reden ter hoogte van Santigron in een trens. Bij een nader verhoor kwam dezelfde verdachte terug op zijn eerdere verklaring en gaf hij aan dat zij alle drie naar de Javaweg waren gereden, waarna Rafael en Mandela met een plan kwamen om de winkelier te beroven. Hij wilde niet bemoeien, dus bleef hij in de wagen. Na de beroving reden zij allemaal weg. De politieambtenaar benadrukte dat de verdachte uiteindelijk wel besloot om de waarheid te vertellen door aan te geven dat zij alle drie in de winkel zijn geweest. Echter weet hij niet wie de winkelier heeft gekneveld. Het enige wat volgens Vreedwijk duidelijk is, is dat Rafael een vuistvuurwapen bij zich had. De wetsdienaar benadrukte dat de verdachte in alle vrijheid de verklaringen heeft mogen afleggen en er helemaal geen sprake is geweest van enige vorm van onder drukstelling. Op 26 januari worden de verdachten gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!