Ressortraad Houttuin verzoekt OW voor drempels op gevaarlijke kruising

De dodelijke aanrijding van 7 januari
De dodelijke aanrijding van 7 januari
De ressortraad (rr) van Houttuin heeft met ondersteuning van de politie van Livorno dinsdag een verzoek gedaan aan het ministerie van Openbare Werken (OW) om drempels te plaatsen op de gevaarlijke kruising gevormd door de Pt. Paltan Tewarieweg en Tjon Akietweg. Op deze gevaarlijke kruising vinden er regelmatig verkeersongevallen plaats, soms met alleen materiële schade, soms ook met persoonlijke ongelukken, maar soms ook met doden. Dit beaamt rr-lid Sardhanand Ramsoek. Hij is de uitbater van het winkelcomplex Fitjoe aldaar en maakt de ongevallen vaak mee. ‘Dan praten we niet over de aanrijdingen die nog net voorkomen worden’, zegt hij. ‘Na de dodelijke aanrijding van 7 januari, waarbij moeder en dochter overleden zijn, ben ik overspoeld met verzoeken van buurtbewoners voor een drempel’, zegt hij. Eerder zijn er ook verkeersdoden genoteerd op deze kruising.
Intussen is een brief geschreven naar het hoofd van de afdeling Verkeer van OW, Henk Wip, om deze kruising te voorzien van drempels. ‘Met drempels zullen voertuigen hun vaart gedwongen moeten verminderen, wat de gevaarlijke situaties drastisch zal verminderen’, staat in de brief van RR Houttuin. Ook de politie van Livorno beaamt dat op deze hoek er veelvuldig verkeersongevallen plaatsvinden en ondersteunt derhalve het initiatief van de raad.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!