PLO-uitbetalingen in volle gang

PLO uitbetalingen in volle gangDe uitbetalingen van de subsidie van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) is in volle gang. Dit is vanaf dinsdag van start gegaan. Alhoewel er sprake is van een achterstand van zes maanden, wordt er slechts uitbetaald over drie maanden, omdat de betalingsachterstand niet helemaal is ingelopen door de overheid. Dit zegt John Mahadewsingh, voorzitter van de PLO, in gesprek met Dagblad Suriname. De uitbetalingen binnen de PLO geschieden op een andere wijze dan bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS). Bij de OBS kan dit binnen twee dagen plaatsvinden, terwijl het bij de PLO ongeveer twee weken in beslag kan nemen.
Tariefsaanpassingen
De huidige financiële toestand in het land maakt dat de leefbaarheid complexer wordt. Daarom heeft de PLO maandag een gesprek gevoerd met de minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Andy Rusland, over de tariefsaanpassingen. “We hebben reeds één gesprek gevoerd, maar tot nog toe is er niets uit de bus gekomen.” Volgens Mahadewsingh zijn er voorstellen gedaan om de bustarieven aan de reële kant te houden. “Dit moet echter in een breder perspectief besproken worden, zoals met de president en de regering. We willen vooralsnog niet vooruitlopen op zaken”, aldus Mahadewsingh.
“Wij bushouders hebben een achterstand van zes maanden. De huidige brandstofverhoging komt nu in gedrang met onze bedrijfseconomische situatie. Nu moeten wij alweer meer neertellen wat betreft de benzine- en andere kosten die samenhangen met de benzineprijzen. Als ondernemers zijn wij erg teleurgesteld. Wij hebben geen vertrouwen meer in de organisatie en de minister van zowel TCT als Financiën.” Dit zegt Suraj Sahadewlal, voorzitter van het actiecomité van de PLO, tegenover Dagblad Suriname. Volgens Sahadewlal zorgen de ontwikkelingen op het economisch vlak ervoor dat er geen verbetering en bloei gerealiseerd worden binnen de bussector, evenals de overige sectoren. Sahadewlal vindt het een kwalijke zaak dat er anno 2017 nog steeds sprake is van een beleid dat behoorlijk veel mankementen vertoont, ondanks het feit dat er duizenden mensen zijn die gebruikmaken van het openbaar vervoer.
Subsidie afbouwen
De regering neemt in overweging om de subsidie af te bouwen, omdat het de staat teveel kost. “Dit cliché antwoord verdient nadere toelichting door de desbetreffende personen binnen de regering. Hoe komt het dat er nog steeds een gebrek aan geld is, terwijl er zoveel leningen worden gesloten? Hoe komt het dat er zoveel inkomstengenererende maatregelen worden getroffen, terwijl de staatskas nihil blijft? Hoe komt het dat de regering regelmatig dienstreizen uitvoert? Hoe komt het dat de regering geld heeft om te doneren voor relatiegeschenken? Al deze zaken duiden erop dat er niet alleen een gebrek is aan goed leiderschap, maar vooral ook een gebrek aan menselijkheid en eerlijkheid. Maar het grootste raadsel is nog altijd de blindheid van de bevolking die geen halt weet toe te roepen aan deze vorm van onrecht die een ieder wordt aangedaan.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!