Ontkennende rover afgestraft met 3 jaar cel

De verdachte Jordan Schmeltz moet van rechter Dinesh Sewratan een celstraf van drie jaar uitzitten. Aan deze verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij een beroving op 7 maart 2016 heeft gepleegd. De magistraat had genoeg bewijsmiddelen om Schmeltz conform de eis van officier van justitie Rayshree Koendan te veroordelen. De rechter was de mening toegedaan dat ondanks het feit dat er voldoende bewijzen tegen hem zijn geproduceerd, hij voet bij stuk hield onschuldig te zijn. Advocaat Kries Bhoendie betoogde in zijn pleidooi dat zijn cliënt onschuldig is en hij vroeg de rechter om hem vanwege gebrek aan bewijs vrij te spreken. Uit het onderzoek blijkt dat de benadeelde op die bewuste dag over straat liep toen haar halsketting plotseling werd weggerukt. De verdachte maakte zich met medeneming van de buit uit de voeten. Op steenworp afstand werd hij opgewacht door een man op een bromfiets. Na de daad sprong de verdachte op de brommer en samen reden zij weg. De verdachte werd door goed speurwerk van de politie later aangehouden, echter heeft de bestuurder kans gezien om zich tot nu toe buiten de armen van de politie te houden. Een getuige verklaarde bij de politie dat zij op die bewuste dag op haar balkon zat toen zij iemand hoorde gillen. Tot haar schrik zag zij haar buurvrouw om hulp roepen en schreeuwen. De verdachte had een alibi opgeworpen dat hij op die bewuste dag aan het werk was. De politie trok de verklaring na en bleek dat de verdachte niet aan het werk was. De rechter gaf de verdachte een kans om de waarheid te vertellen. Echter bleef de verdachte bij zijn onschuld. De rechter had geen andere keus dan hem conform de eis te veroordelen. Schmeltz moet de straf van drie jaar uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!