Leerkrachten woedend: “We willen geen enkel uitstel meer!”

Het bestuur van de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en de Bond van Leraren (BvL) hebben op dinsdag een spoed Algemene Leden Vergadering (ALV) belegd in theater Unique. Hierdoor waren de scholen vanaf 10:00u gesloten. De implementatie van de herwaardering van de leerkrachten zou per 1 januari 2017 een feit moeten zijn. Echter is dit nog steeds niet het geval. Er wordt zelfs getracht om de herwaardering uit te stellen naar maart 2017. Niet alleen heeft dit kwaad bloed gezet bij de leerkrachten, maar ook het muteren van leerkrachten zonder gegronde redenen zorgt voor ergernis. Na de ALV heeft Wilgo Valies, voorzitter van ALS en BvL, een persconferentie belegd. Naar aanleiding van deze ALV hebben de leerkrachten besloten om de strijd met de overheid aan te gaan, waardoor de scholen vanaf morgen gesloten zullen zijn. De staking van de leerkrachten zal, volgens Valies, aanhouden zolang de overheid geen gehoor geeft aan de eisen van de vakbond.

error: Kopiëren mag niet!