Etnel ziet KPS graag reden handeling politieagente onderzoeken

bromHet Korps Politie Suriname (KPS) heeft op vrijdag 16 december duidelijk aangeven maatregelen te zullen treffen tegen de politieagente, die volgens het Rijbesluit buiten het boekje is geweest. KPS werd geconfronteerd met een foto van een politieagente met twee kinderen op een bromfiets in het verkeer.
Op de foto die via social media werd verspreid, is te zien hoe de wetsdienaar in uniform twee schoolkinderen op de achterzitting vervoert. Volgens artikel 40 en 46 a van het Rijbesluit heeft de wetsdienaar een ernstige overtreding begaan. Zij heeft daarbij ook geen rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen en het gevaar dat haar handeling met zich mee kan brengen. Als politieambtenaar zou zij het goede voorbeeld moeten geven en heeft hierbij het imago en de integriteit van het Korps Politie Suriname geschaad.
Volksvertegenwoordiger Patricia Etnel begrijpt hierbij het standpunt van het korps volkomen. Zij ziet de overtreder van de wet er niet onderuit komen. Echter wist Etnel wel een nuance te brengen in de optiek van het korps. Zij houdt rekening met de situatie waarin de politieagente, tevens moeder, verkeert. Etnel is ervan overtuigd dat deze moeder, zeker de wil zou hebben om schoolvervoer voor haar kinderen te betalen, maar dat zulks vanwege de precaire economische situatie niet kan doen. De parlementariër is ervan overtuigd dat dit niet de enige wetsdienaar is die onder zulke omstandigheden moet leven. Zij ziet daarom graag het korps uitzoeken wat de onderliggende reden is van het overgaan tot zulke acties.
Etnel is ervan overtuigd dat de lastige financiële situatie van de wetsdienaren, volledig te wijten is aan de precaire economische situatie van het land die door wanbeleid van de regering is ontstaan. Indien blijkt dat er inderdaad sprake is van financiële onmacht, wenst Etnel liever een tegemoetkoming voor deze wetsdienaren, dan geld uitrekken voor relatiegeschenken van de ministers, de vicepresident en de president.

error: Kopiëren mag niet!