Zeven gewapende overvallen binnen vijf dagen in Regio Midden Suriname

Nieuwe Grond; twee woningovervallen en een winkeldiefstal met geweld

De recherche van Regio Midden Suriname heeft binnen vijf dagen tijd zeven gewapende overvallen geregistreerd. Deze overvallen werden gepleegd in de periode vanaf donderdag tot en met dinsdag 13 december. Geen van de gevallen zijn vooralsnog opgelost. De recherche is nog steeds bezig informatie uit te werken. Op dinsdag 13 december werden twee overvallen gepleegd in het politieverzorgingsgebied van De Nieuwe Grond. Omstreeks 22.00 uur is een buitenlander overvallen in zijn woning aan de Terboedjweg. Drie criminelen hebben de benadeelde mishandeld en hem gekneveld achtergelaten. Kort na deze overval werd aan de Magentaweg rond 03.00 uur ook een overval gepleegd in een woning. Drie criminelen hebben daarbij een moeder en haar dochter overvallen en beroofd van hun waardevolle zaken.
Afgelopen donderdag heeft een winkeldief twee pakken Frikandel gestolen uit een warenhuis aan de Indira Gandhiweg. De winkelier die de verdachte op heterdaad had betrapt, probeerde de dief aan te houden. De verdachte stapte echter met medeneming van de buit in zijn voertuig. Bij het wegrijden reed hij de winkelier ook omver. Als geval van deze gewelddadige handeling liep de winkelier schaafwonden op. De benadeelde schoot met een vuistvuurwapen op het voertuig. Het achterportier is beschadigd.
Santo Boma; 1 beroving
Een autobestuurder is dinsdagochtend slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer verklaarde dat hij was beroofd door een zekere Jurmain, die bij hem bekend is. Volgens de aangever is hij aan het Magentakanaal ter hoogte van de Helena Christinaweg beroofd van zijn geld. Hij had Euro 2200 bij zich en de verdachte heeft al het geld meegenomen. De politie van Santo Boma heeft de aangifte ter zake opgenomen.
Santo Dorp; twee winkelovervallen en een woningoverval
Op maandag 11 december hebben drie gewapende criminelen een overval gepleegd in een supermarkt op de hoek van de Nieuw Weergevondenweg en de Felixweg. Op dat moment was de winkelierster alleen in het pand. Zij was doende broden op de rekken te regelen toen de daders haar van achteren aanvielen. Ze werd mishandeld en beroofd van een geldbedrag van SRD 6000, een onbekend aantal opwaardeerkaarten en de camera box. Een winkelier aan de Hiraweg is zaterdagmorgen rond 08.00 uur overvallen door drie gewapende criminelen. De daders stormden de winkel binnen en hielden terstond de winkelier onder schot. Middels mishandeling maakten de rovers SRD 3000 en andere goederen buit. Een schoonmaakster is vrijdagavond omstreeks 21.30 uur in haar woning aan de Jesserunweg te Santo Dorp overvallen door twee criminelen. De voordeur van het huis stond nog open. Op een bepaald moment werd zij verrast door twee verdachten die hun gezichten met zakdoeken hadden afgedekt. Een van de daders die gewapend was met een vuistvuurwapen hield het slachtoffer onder schot. Hij rukte de ketting van de benadeelde die zij op dat moment om haar hals had weg. Na de daad namen beide overvallers de benen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!