Gemor om kerstpakketten

Gemor om kerstpakkettenHet volk van Suriname zit met de handen in het haar. De economische malaise dwingt haast een ieder om de eindjes aan elkaar te knopen. De Nickerianen weten daar alles van. De narigheid zorgt ervoor dat zelfs binnen de vakbonden spanningen ontstaan. De leden van de Bond van Personeel bij het ministerie van Openbare Werken en Verkeer sectie Nickerie, onder voorzitterschap van Bisnoepersad Daloesingh, die doorgaans een hechte eenheid vormen, uiten hun ontevredenheid op verschillende manieren. Zo is er nu een gemor omtrent kerstpakketten.
Waardebon
Tijdens een ledenvergadering werd door leden voorgesteld om de waardebon per lid van SRD 150 te verhogen naar SRD 250. De vergadering werd bij ontstentenis van de voorzitter Daloesingh geleid door ondervoorzitter Jamesh Angoelal. Laatstgenoemde haalde aan dat de financiële middelen van de bond het niet toelaten om meer dan SRD150 per waardebon uit te geven. Daar nam niet elk lid genoegen mee. De sfeer tijdens de vergadering werd verzuurd door uitlatingen van de Angoelal, die op vragen over de afwezigheid van de voorzitter te kennen gaf dat hij niet in herhaling zou treden. Het werd van kwaad tot erger toen werd aangehaald dat de mensen het op prijs moeten stellen dat hij de vergadering voorzat, terwijl hij met verlof is. Dat schoot sommigen in de zaal in het verkeerde keelgat. Er werd zelf gedreigd met het opzeggen van het lidmaatschap.
Pakketten schenken is geen verplichting
Dagblad Suriname wendde zich tot voorzitter Daloesingh om het fijne van de zaak te weten. Zijn respons was dat het slechts enkelen zijn die de herrie hebben veroorzaakt. Hij stelde zich op het standpunt dat de contributie van een groot deel van de leden rond de SRD 175 per jaar bedraagt, toch wordt een kerstpakket van SRD 250 geëist. Bovendien is de contributie niet bedoeld om pakketten te bekostigen, maar om bondszaken uit te voeren. Hij zei wel te begrijpen dat de slechte tijden in Suriname de leden ertoe brengt om overal te zoeken naar meer inkomsten. Een waardebon helpt daarbij een beetje. Daarom is zijn bestuur meegegaan om een waardebon van SRD 150 te geven.

error: Kopiëren mag niet!