STS start campagne schoon milieu

STS start Campagne schoonmilieuDe Stichting Toerisme Suriname (STS) maakt zich sterk voor het beter ontwikkelen van het toerisme in Suriname. In dit verband vindt de organisatie het van belang om samenwerkingen aan te gaan met relevante organisaties, die vooral invloedrijke bijdragen kunnen leveren aan deze ontwikkeling. Dit idee komt goed te pas bij de organisatie, gezien zij met de financiële middelen die zij ter beschikking heeft, de ontwikkeling niet volledig op haar schouders kan dragen. STS is in de afgelopen periode met onder meer het Algemeen Bureau voor de Statistiek in zee gegaan. Hierbij wordt vooral het belang van onderzoek en dataverzameling ingevuld.
Schoon milieu
Daarnaast start de STS binnenkort in samenwerking met de Nationale Voorlichtingsdienst (NVD) een voorlichtingscampagne. In december 2016 zal een campagne worden gestart, waarbij ‘schoon milieu’ de boventoon zal voeren. Het gaat daarbij om filmpjes die worden ontwikkeld, die via NVD zullen worden uitgezonden. De bedoeling hiervan is om de gemeenschap meer besef te bieden, over het belang van een schoon milieu en het helpen bijdragen daaraan. Campagnes over schoon milieu ten behoeve van toerisme hebben in het verleden niet gewerkt. Surinamers hebben ook recht op een schoon milieu. Een toerist wordt ook aangetrokken door een schoon milieu. Leven Surinamers in een schoon milieu, dan heeft dit ook een positief effect op de toerismesector.
Suriname Tourism App
STS beseft ook dat de tijd verandert met de ontwikkelingen in vooral de wereld van technologie. Toeristen vinden het veel handiger als zij hun informatie digitaal kunnen vinden. Dat behelst niet alleen het marketen via sociale media of een website, maar ook andere aantrekkelijke media. Er is daarom ook voor gekozen om een applicatie te ontwikkelen. De app genaamd ‘Suriname Tourism App’ is de eerste applicatie waar er zo uitgebreid producten en diensten voor toeristen worden geëtaleerd. Zowel Android als IOS gebruikers kunnen al gebruik van maken. De app is al geruime tijd live, en beschikt al over heel wat informatie voor vooral de toerist.
Suhana en UTGS
De stichting is ook een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Suriname Handicraft organisatie (Suhana). Via de Tourism Information Center (Fort Zeelandia) brengen de leden van deze organisatie momenteel hun waar aan de toerist. Het idee achter dit model kwam om een signaal te sturen dat de STS ook belangenorganisaties ondersteunt. STS draagt ook bij aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen de sector. In dit kader is er ondersteuning geboden aan de Stichting United Tourguides of Suriname (UTGS) voor het verstrekken van badges aan tourguides. Hiermee tracht zowel STS als UTGS de kwaliteit van de diensten van een tourguide te garanderen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!