Eigenaar jaguar na verhoor heengezonden

Eigenaar gekweekte jaguar na verhoor heengezondenDe recherche van Midden Suriname heeft vrijdag de verdachte c.q. de eigenaar van de gekweekte jaguar gehoord in verband met het onderzoek van een zaak, waarbij een twee jarig kind is aangevallen. Op zaterdag 12 november heeft de familie Hindorie een gruwelijk geval meegemaakt te Boxel. Hun twee jaar jonge zoontje werd op die bewuste middag door een jaguar aangevallen en meegetrokken. Het kind raakte ernstig verwond en lag in het ziekenhuis. Hij was na de aanval niet bij. Momenteel is het beest overgebracht naar de dierentuin.
Volgens de recherche worden aan de verdachte twee wetsartikelen verweten namelijk het houden van gevaarlijke en beschermde dieren en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Volgens de politie staat er op deze wetsartikelen geen inverzekeringstelling. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte heengezonden. De politie heeft een dossier opgemaakt en opgestuurd naar het parket. De ondernemer verklaarde wel bereid te zijn om de medische kosten te vergoeden. Hij vertoefde ten tijde van het incident in het buitenland. Hij is woensdag aangekomen en heeft zich donderdag aangemeld bij de politie.
Dagblad Suriname sprak met een advocaat over deze kwestie. De rechtsgeleerde gaf aan dat de Jachtwet, waaronder het houden van gevaarlijke en beschermde diersoorten valt, een economisch delict betreft. De Wet Economische Delicten kent een strafbedreiging van maximaal 6 jaar en staat er dus hierop wel een inverzekeringstelling. De advocaat was verbaasd te horen dat het OM geen grondslag ziet voor een inverzekeringstelling, terwijl een kind zo ernstig is gewond geraakt. Ook het Landsbosbeheer heeft eerder uitgebreid aangegeven dat het in casu om een overtreding van de Jachtwet gaat en dat dit een economisch delict betreft.

error: Kopiëren mag niet!