Wijziging verkeerssituatie Spanhoek

1 Wijziging Verkeerssituatie Spanhoek 2
1 Wijziging Verkeerssituatie Spanhoek 1Het ministerie van Openbare Werken is op dit moment werkzaamheden aan het uitvoeren op het kruispunt Keizerstraat, Klipstenenstraat en de Domineestraat (Spanhoek). Dit in het kader van een vlotte verkeersafwikkeling . Zo zijn er twee “eilandjes” geplaatst op het kruispunt waarvan één op de Keizerstraat en één in de richting van de Domineestraat. Het doel van de verkeerseilandjes is om het verkeer te scheiden waarbij verkeersconflicten worden geminimaliseerd. Tevens zal de afwikkeling worden bevorderd.
Op de Keizerstraat, komende vanuit de richting van de Watermolenstraat (oostelijk deel) wordt het verkeer van de linkerrijstrook en de middelste rijstrook op de Keizerstraat middels het “eilandje” gescheiden.
Het verkeer op de middelste en de rechterrijstrook van de Keizerstraat is verplicht rechtdoor te gaan op de Keizerstraat richting de Zwartenhovenbrugstraat (Westen). Het verkeer van de middelste rijstrook mag en kan dus niet linksaf richting de Domineestraat.
Voor het verkeer op de Klipstenenstraat zal ook het één en ander veranderen. Het verkeer op de Klipstenenstraat dat links staat gesorteerd, dient rechtdoor te gaan naar de Domineestraat. De weggebruiker dient er rekening mee te houden dat men langs het eilandje rijdt naar de rechterrijstrook van de Domineestraat. Op de Domineestraat dient men dus rechts aan te houden.
Dit is van belang daar het verkeer van de Keizerstraat met bestemming Domineestraat en het verkeer op de Klipstenenstraat met bestemming Domineestraat deels simultaan zullen rijden. Het verkeer over de Keizerstraat naar de Domineestraat houdt dus de linkerrijstrook op de Domineestraat aan en het verkeer op de Klipstenenstraat richting de Domineestraat houdt de rechterrijstrook aan.
De weghelften zijn gescheiden door middel van een doorgetrokken streep. Bij een doorgetrokken streep mag men de streep niet overschrijden. De weggebruikers mogen pas na de doorgetrokken streep van richting of weghelft veranderen.
Voor de weggebruikers van de Klipstenenstraat die gesorteerd staan in de rechterrijstrook geldt dat zij uitsluitend rechtsaf naar de Keizerstraat mogen gaan. Ten behoeve van dit verkeer is er een apart verkeerslicht aangebracht aan de rechterzijde van de Klipstenenstraat.
Rechtdoor naar de Domineestraat is verboden en eveneens niet mogelijk. In de lenzen van de verkeerlichten zijn er pijlen aangebracht die aangeven welke richting de bestuurder mag opgaan. Dit is ook afhankelijk van de wijze waarop hij/zij gesorteerd staat. Het langzaam verkeer sorteert in de aangebrachte sorteervakken.

error: Kopiëren mag niet!