‘Hij heeft mij helemaal leeggezogen’

“Ik heb niemand met een vuurwapen bedreigd, omdat ik niet eens een vuurwapen heb. De militair is juist de persoon geweest die mij met een houwer heeft aangevallen en heeft hij nog erbij overal geprobeerd mijn naam te schaden. Zelfs bij mijn gezin heeft hij niet ervoor geschroomd om leugenachtige verhalen te vertellen. Hij heeft mij helemaal leeggezogen”, zegt Donovan S, de brandweerman die ongeveer een week geleden wegens bedreiging met een vuurwapen in verzekering was gesteld, aan Dagblad Suriname. Donovan voert aan een hardwerkende Surinamer te zijn, die ernaar streeft om zichzelf middels eigen kracht op te bouwen. Zo heeft hij in de afgelopen periode een eigen etenszaak en securitybedrijf opgezet en heeft hij naast zijn functie van brandweerman ook de rol van ressortraadslid en master of ceremony bij gelegenheden in Coronie. De benadeelde brandweerman zegt dat alles in feite in juni 2015 begon toen hij bezig was zijn eigen beveiligingsbedrijf op te zetten en dringend naar Paramaribo moest om een BAVP-opleiding te volgen. “Ik moest toen twee maanden lang wekelijks voor twee dagen voor een BAVP-opleiding in Paramaribo zijn, waardoor ik iemand moest zoeken om de jongens van het bedrijf te trainen. Omdat de militair een bagage aan discipline had, besloot ik hem te vragen om de jongens van het bedrijf te controleren tijdens mijn afwezigheid. Ondertussen waren mensen uit Paramaribo en Nickerie ingehuurd om de jongens op te leiden. Echter, die man was al die tijd bezig mijn mensen naar zichzelf te trekken”, zegt de benadeelde brandweerman.
‘Hij deed zich voor als directeur van mijn bedrijf’
Volgens de wetsdienaar heeft de militair er zelf niet voor geschroomd om zich als directeur van het securitybedrijf voor te doen door donatiegelden uit het buitenland te ontvangen en belangrijke gesprekken met cliënten te voeren. De brandweerman zegt verder dat hij de houding van de politie ook niet begrijpt, omdat de militair nergens hard heeft kunnen maken dat hij hem geld moest betalen. “Elke keer dat ik naar de training ging, gaf ik hem SRD 50. De bedoeling was dat ik alles zou optellen en aan het eind een bepaald bedrag aan hem zou betalen. Als het niet genoeg was, zouden we dan daarover praten. Desondanks werd ik zes dagen lang in verzekering gesteld voor een bedrag van SRD 3000 dat uit de duim is gezogen. In feite zou ik hem maar SRD 1000 geven voor zijn werkzaamheden”, aldus Donovan.
‘Hij was jaloers’
Donovan benadrukt dat de militair mogelijk jaloers was op de successen die hij als jonge ondernemer heeft geboekt. Zijn bedrijf had pas toestemming gehad om vuurwapens in te kopen, zodat betere diensten aangeboden zouden worden. “Die meneer zag dat en hij kon het maar niet verwerken dat ik zo snel ontwikkelingen in mijn leven doormaak, terwijl hij niets van zijn leven heeft kunnen maken. Al die tijd heeft hij geprobeerd om het bedrijf van mij over te nemen.” De benadeelde brandweerman vertelt dat hij vermoedt dat de militair een valse aangifte van bedreiging met een vuurwapen heeft gedaan, omdat hij zodoende zijn BAVP-opleiding wilde blokkeren. “Als hij erin zou slagen, zou hij ervoor kunnen zorgen dat ik geen dienstvuistvuurwapen zou kunnen krijgen”, aldus Donovan.
‘Ik zou zelf aangifte tegen hem doen’
Donovan zegt verder dat hij op de bewuste zaterdag van 15 oktober juist de bedoeling had zelf een aangifte tegen de militair te doen, omdat deze hem met een houwer had bedreigd. “Het was de bedoeling om hem die dag zijn bedankbrief uit te reiken en had ik al een bedrag voor hem in een enveloppe gezet. Toen ik bij zijn woning aankwam, bedreigde hij mij met de houwer, waardoor ik voor mijn leven moest rennen. Zijn vrouw sloeg mijn voertuig met een koevoet. Dan vraagt de politie mij niet eens wat precies is gebeurd en gaat zij op basis van twee getuigenverklaringen ertoe over om mij op te sluiten. Waar is het wapen dan?”, aldus de brandweerman. Donovan zegt ondertussen bezig te zijn met een aangifte tegen de militair. Echter zijn de stukken nog niet door de politie van Coronie opgestuurd naar de militaire politie. Hij vermoedt rancune in deze kwestie.
FR

error: Kopiëren mag niet!