Andy Atmodimedjo zo goed als zeker nieuwe hoofdcoach Inter Moengotapoe

Andy Atmodimedjo
Andy Atmodimedjo
‘Laat me zeggen dat de onderhandelingen met het bestuur van Inter Moengotapoe al driekwart gevorderd zijn. We moeten alleen nog de puntjes op de i zetten’, zegt Andy Atmodimedjo over zijn nieuwe job als hoofdcoach van de meervoudig landskampioen Inter Moengotapoe. De voormalige Robinhooder, international en bondscoach wil met de club van Ronnie Brunswijk verder gaan in de CFU Champions Cup, dan alleen maar de groepsfase spelen. ‘Het feit dat de doelstelling van de club is om verder te gaan in het Concacaf-voetbalgebeuren, heeft mij ertoe bewogen om de technische leiding in handen te nemen. Het is een uitdaging en motivatie voor mij om na bijkans 5 jaar weer aan de slag te gaan als coach’, zegt Atmodimedjo.
Een van de redenen van zijn comeback als trainer is dat hij een bijdrage probeert te leveren aan de ontwikkeling van ons voetbal. ‘Ik heb dat ook met de laatstgehouden Stars Cup proberen te doen. Dit toernooi heeft mij ook geprikkeld en enthousiast gemaakt om weer aan de slag te gaan’, zegt de 49-jarige trainer. Atmodimedjo geeft aan dat Inter M. al een paar jaren achter hem zat om hem te strikken als coach. ‘Maar toen had ik geen ambities om de landskampioen te trainen.’
Atmodimedjo heeft een rijke voetbalcarriere achter de rug, zowel als speler en ook als coach. Zijn voetbaljaren begon hij op 8-jarige leeftijd bij Fajalobi. Op 13-jarig leeftijd verhuisde hij naar Tuna en op zijn 15de speelde hij voor Producers. Bij dit team speelde hij tot zijn 18de bij de jeugd en daarna nog een jaar in de topsectie van de SVB. Als 19-jarige vertrok hij in 1986 naar Robinhood. Bij deze legendarische club bleef Atmodimedjo 8 jaar voetballen, waarbij hij 4 keer kampioen werd en 4 keer semikampioen. Daarnaast speelde hij ook voor de nationale senioren en U-20 selectie. Atmodimedjo stopte rond zijn 30ste met actief voetballen.
Atmodimedjo bleef niet stilzitten. Hij volgde meteen na zijn actieve voetbalcarrière een aantal trainersopleidingen in Suriname als ook in het buitenland. Hij heeft een internationale trainerscursus gevolgd bij de KNVB, stage gelopen bij Ajax en Fluminense, een opleiding genoten in Brazilie, is docent basiscursus Jeugdvoetbal van de KNVB en Siso-docent. Als trainer heeft hij een aantal clubs doorlopen, waaronder Puwa Nani, Robinhood, WBC, Super Red Eagles, FCS Nacional en SV Boskamp. Hij werd in 2004 ook aangesteld als bondscoach en wel op 33-jarige leeftijd. “Ik denk dat ik de jongste bondscoach ooit was op dat moment. En het was een moeilijke periode, waarbij er 7 tot 8 maanden niet gevoetbald werd in Suriname. Daarbij moest ik een nationale selectie samenstellen’, geeft Atmodimedjo aan. Hij heeft ook gedurende een periode de U-20 selectie getraind.

error: Kopiëren mag niet!